Magyar zenekar nyerte az európai könnyűzenei tehetségek díját

Magyar zenekar nyerte az európai könnyűzenei tehetségek díját

A magyar Harmed zenekar nyerte el rock-metal kategóriában az európai könnyűzenei tehetségek díját (Music Moves Europe Talent Awards) az Eurosonic fesztiválon a hollandiai Groningenben.

Az elismerést péntek este adták át nyolc kategóriában. A díjjal olyan produkciókat ismernek el, amelyek kurrens és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek, munkásságuk színvonala pedig méltó Európa kulturális örökségéhez.

 

Harmed

 

Hasonlóan rangos nemzetközi zenei díjat több mint egy évtizede nem kapott magyar produkció. Legutóbb magyar zenekarok közül a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe közös, European Border Breakers Awards díjátadónak az European Breakthrough Award nevű különdíját nyerték el.

A 2017-ben alakult Harmed a magyar rock-metal színtér feltörekvő szereplője, 605 című daluk az amerikai New Noise felületén debütált, majd a zenekart a Famined Records szerződtette. From Day One című EP-jük az amerikai és a brit iTunes-listákra is felkerült. A Harmedban Spicze Levente (ének), Tóth Gábor (gitár), Keresztesi Balázs (gitár) és Szieber Dávid (dob) játszik.

A Harmed sikerének titka, hogy a zenekar megalakulása óta tudatosan építette nemzetközi jelenlétét.

 

A jó hír örömére egy új klippel is megörvendeztette a rajongókat a banda:

 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a zenekar első európai és magyarországi turnéját is segítette. Ennek köszönhetően a Harmed az elmúlt másfél évben 18 európai országban léphetett fel klubkoncerteken és fesztiválokon. Ugyancsak ő lett az első magyar zenekar, amelyik lehetőséget kapott bemutatkozni a brit Tech-Festen, emellett pedig olyan előadókkal koncertezhettek együtt, mint a Meshuggah, a Whitechapel, az Adept, a Bury Tomorrow és a Caliban.

A zenekar bemutatkozó nagylemeze idén jelenik meg, és pár héten belül többhetes európai turnéra indul a Hangfoglaló Program támogatása révén.

ATEMPO.sk / MTI