Jön A DAL második elődöntője – újabb akusztikus produkciók a színpadon

A dalválasztó első elődöntőjében számos izgalmas helyzetet és fordulatot követően, szoros küzdelemben négy produkció jutott tovább a március 13-i fináléba. További négy hely még kiadó, a döntős mezőny a szombat esti műsorban alakul ki, amelyben újabb tíz dal akusztikus verzióját hallhatja a közönség 19.35-től a Duna Televízión.

Ismét színpadra állhat Noémo, a peredi Takács Noémi, aki varázslatos előadásával jutott az elődöntőbe.

Mindnyájan a nagy sodrás részei vagyunk (Noémo interjú)

 

Március 6-án a második elődöntővel folytatódik a showműsor. Az alábbi produkciók akusztikus verzióban térnek vissza a színpadra:

Andelic Jonathan: Áldom
AnevemAndras (Kállay Saunders): Hazaérek majd
Down For Whatever: Zuhanás
Hajdu Erik: Szürke madár
Nagy Szilárd feat. Ragány Misa: Drága hazám
Noémo: Hableány
Radics Gigi: Egy vagy velem
Süle Zsolt: Befúj
Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközy Lajos: Maradok
Tortuga: Törnek az ablakok

 

A tíz dalból ismét négy jut tovább a döntőbe. Három a zsűripontok alapján automatikusan kap helyet az élmezőnyben. Egy továbbjutó sorsa továbbra is az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség kezében lesz, a produkciókat alapdíjas SMS-el lehet támogatni. A szavazás időtartama alatt egy telefonszámról összesen húsz SMS küldhető. A legtöbb szavazatot kapó versenydal csatlakozik a döntősökhöz, ezzel esélyt kapva, hogy az év magyar slágere legyen.

A top 40-be jutott valamennyi szerzemény részt vesz az online Akusztik Dalversenyben. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2021 Akusztik fődíját. A versenydalok meghallgathatók a műsor hivatalos online felületén: mediaklikk.hu/adal2021/akusztik, szavazni szintén ezen az oldalon lehet, március 10. éjfélig.

ATEMPO.sk  / MTVA