Társadalomformáló erő rejlik a Virtuózokban – vallja Balázs János zongoraművész

Társadalomformáló erő rejlik a Virtuózokban – vallja Balázs János zongoraművész

A Virtuózokban részt venni zsűritagként felér egy ünneppel, emelte ki a magyar fejlesztésű klasszikus zenei tehetségkutató jelentőségét Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész az M5 műsorában. A jelenleg a Dunán immár nyolcadik évadával látható Virtuózok V4+ Szlovénia hazai válogatójának zsűritagja az egyedülálló műsor társadalomra gyakorolt hatásáról is beszélt.

Hazánk egyetlen klasszikus zenei tehetségkutatója nyolcadik évadával várja péntek esténként a Duna nézőit. A határokon átívelő Virtuózok harmadik alkalommal valósul meg a visegrádi négyek és egy vendégország, ezúttal Szlovénia részvételével.

Szaxofonos és harmonikás tehetség is bejutott a Virtuózok V4+ Szlovénia döntőjébe

Az M5 Librettó című műsorának vendégeként a magyar válogató egyik zsűritagja, Balázs János zongoraművész a tehetségkutató kapcsán kiemelte, a műsor megmutatja, hogy a világ kulturális elitjébe tartozunk, hiszen látható, milyen sok klasszikus zenei tálentum van hazánkban.

„Szerintem van egyfajta »Liszt DNS« a magyarok genetikájában, amelyet Liszt Ferenc valahogy belénk kódolt, hiszen több mint kétszáz éve a magyar művészek ontják magukból a csodákat”

– mondta Balázs János, aki azt is kifejtette, miben látja még a műsor jelentőségét.

„Aki a klasszikus zenét műveli, és ilyen szeretettel áll egy ügy gondozásához, biztos, hogy értő és érző emberré válik. Ez garancia arra, hogy gyermekét is így neveli majd. Lehet, hogy az előbb említett gén nem koncertek hadában jelenik meg, hanem egy érzelemdús, a klasszikus zenét szerető táradalom növekedését jelenti majd”.

ATEMPO.sk
Fotó: Hegedűs Bence / Virtuózok