Jól ismert és új arcok a továbbjutók között – voltak felvidékiek A Dal 2023 harmadik válogatójában is (VIDEÓ)

Biztosan nem a 21 lesz a Felvidékről indult Szekér Gergő dalszerző énekes szerencseszáma a magyarországi közmédia A Dal 2023 című dalválasztó műsorának szombati, harmadik válogatója után.

Elvérzett idei második dala is a show-ban, hiszen a Nem rólunk szól, Gábor Márkó előadásában sem menetel már tovább. Ráadásul Gergő Hol jársz? című dala alatt, amely a harmadik válogatót nyitotta, elromlott a stúdió LED-fala, így a produkció nem kerülhetett teljes értékében a zsűri és a nézők elé.

 

 

És nem ez volt az egyetlen adáshiba A Dal 2023 március 25-ei adásában. A The Sharonz a szerkesztők döntése értelmében megismételhette Dilemma című számát, mivel az először műszaki hiba miatt másképp szólalt meg. Dalszövegük értelmezése során pedig apró nézeteltérésre került sor Wolf Kati és Mező Misi, a zsűri elnöke között.

Szekér Gergő Hol jársz? és a The Sharonz Dilemma című dalai mellett, Bihary Kira Tiszavirág, Marcell Felhők közt és Schultz Gellért feat. Tá.Dé Paraván című dalait búcsúztatta a zsűri.

Az utóbbiban a felvidéki Babindák István fújta a szaxofont.

 

 

A harmadik válogatót csaknem teljes pontszámmal Panka és Kristóf balladája, a Nincsen semmi boldogságom nyerte, csupán Egri Pétertől kaptak 9 pontot, a többiek 10 pontokkal jutalmazták a produkciót, így a dal nagy eséllyel került az eddig összesen tovább jutott 15 dal közé.

 

 

 

Rajtuk kívül a Jazztelen Kaja és szex, a Miviana Égni kell és a TV2 kereskedelmi csatorna Sztárban Sztár című showműsorából nemrég kiesett Kamarás Iván Polinéz sanzon című szerzeményeit juttatta középdöntőbe a zsűri.

 

 

Az ötödik dal sorsa a nézők kezében volt. A legtöbb voksot a From The Sky zenekar Antarktika című dala kapta.

 

 

A harmadik forduló szuperprodukciója a felvidéki Takács Nikolas énekeshez köthető, aki Koszi Janka társaságában adta elő a Hazámban című megzenésített Petőfi-verset.

 

 

A jövő heti, utolsó válogatóban találkozhatunk majd Berki Artúr Végtelen harc, Ganxsta Zolee és Takács Vilkó duója, a Dos Diavolos Nem tanulunk semmiből, Fekete Bori Ördöglakat, Kocsis Tibor Szükség van rád, LIly Visszatáncoltál, a LongStoryShort! Ez vagyok én, Mocskonyi Dörgő Most is ott a parton, a Potatopatch Színes film, a The Sign Fejest ugrottam és az erdélyi TITÁN zenekar Éjféli járat című dalaival.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum