Fotózkodj Mátyás királlyal és Zámbó Jimmyvel – megnyílt a Madame Tussauds-kiállítás Budapesten (FOTÓK)

Több világváros után Budapesten, a Palazzo Dorottyában is megnyílt a Madame Tussauds-kiállítás 51 élethű magyar és külföldi viaszfigurával.

A Madame Tussauds Budapest az első egyedileg fejlesztett és újonnan épített franchise helyi partnerekkel. A brit márkának jelenleg ez az egyetlen Madame Tussauds-panoptikuma Közép-Európában, ahol megtalálhatók a jelen, a múlt és a régmúlt figurái is.

 

Madame Tussauds Budapest

 

A tulajdonos Kreinbacher József, a megnyitón Pablo Picassót idézve azt mondta: "Minden, ami elképzelhető, az valósággá válik, és minden, amit az emberi képzelet el tud képzelni, az megvalósítható".

A világ 24. Madame Tussauds-produkciója 51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó installációkat hozza el a közönségnek. Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású hírességgel találkozhatnak a látogatók, ezek kizárólag a budapesti produkció számára készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. A tervezési szakaszban megkérdezték a közönséget, hogy kikre lenne kíváncsi a leginkább.

 

Madame Tussauds Budapest

 

A tárlat belső tereiben számos magyarországi ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal találkozhatnak a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán, és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világban is.

Magyar és külföldi személyiségek is helyet kaptak a budapesti Madame Tussauds-kiállításon: többek között Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István és Zámbó Jimmy,

 

Madame Tussauds Budapest

 

valamint Ferenc pápa, a néhai II. Erzsébet királynő, Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, Hszi Csi-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ryan Gosling, Ariane Grande, Tom Hanks, Whitney Houston, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Madonna, Freddie Mercury, Lionel Messi, Marilyn Monroe, Brad Pitt, Rihanna, Cristiano Ronaldo, Ronald Reagan, Will Smith, Steven Spielberg, Donald Trump és Bruce Willis viaszszobra látható.

Kizárólag Budapesten találkozhat a nagyközönség Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű szobraival.

ATEMPO.sk
Fotó: Bruzák Noémi / MTI