Megújult zsűrivel tér vissza a képernyőre A Dal

Pintácsi Alexandra, Szandi a Duna dalversenyének új zsűritagja. A kétszeres eMeRTon-díjas énekes életét 13 éves kora óta a zene határozza meg, A Dal 2024-ben a közönséggel együtt keresi az év magyar slágerét. A következő hetekben a másik három ítészre is fény derül a SzerencseSzombatban.

Magyarország máig legfiatalabb platinalemezes előadója A Dal 2024 új zsűritagja. Szandit sokoldalú előadóként ismerheti az ország, a nézők láthatták tinisztárként, zenés vetélkedők versenyzőjeként, mozifilmben, musicalben és műsorvezetőként is. A Duna nagy múltú dalválasztójának zsűrijében először foglal helyet.

„Izgatottan várom a műsort, egészen más szemszögből fogom nézni a versenyzőket, és mindegyik dalnak drukkolok majd. Az biztos, hogy amelyik produkció bekerül az adásba, az nagy hatással volt ránk az előzsűrizésnél” – árulta el Szandi. A kétszeres eMeRTon-díjas előadóművész hozzátette: rendkívül sokrétű zenei anyagot hallgattak meg, és nagy kihívás volt dönteni az előválogatóba jutott 60 dalról. „Engem az első pillanatban szíven ütő produkciókkal lehet levenni a lábamról, amelyben összhang van a zenekar és az énekes között, és el tudnak varázsolni” – vallotta be a nemzetközi hírű énekes.

A több száz beküldött dalból a szakmai előzsűri már kiválasztotta „Az Év Dala 2024” cím várományosait. Az új évad extra fordulójában, az előválogatóban összesen 60 produkció mutatkozik be a televíziós zsűri előtt és kialakul az élő show 40-es mezőnye, a továbbjutó versenydalok mérettethetnek meg a válogató adásokban. Az elődöntőben crossover hangszerelést kapnak a produkciók, a döntőben pedig szimfonikus verzióban hangoznak el, az idén 80 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. Az előadókat elismert zenei szakemberek támogatják a magyar dalok versenyében.

A fődíj minden eddiginél értékesebb: az év dala előadója a legendás, nemzetközi Hansa Studios-ban, Berlinben készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Madaras-Czinszky Andrea