MOST ÉRKEZETT: Sopronba szállnak pénteken a Jégmadarak – Gombaszögön ők indítják be a bulit!

Három soproni és környékbeli feltörekvő zenekar, a Nope, a Loudfish és az ottani Endorfin társaságában koncertezik a Kingfishers Sopronban, a Most zenélj! mini fesztiválon, a GYIK Rendezvényházban, április 26-án, pénteken este. Az Ipoly-menti Jégmadarak két új dalukat is bemutatják. Reinold Benko Krisztián frontembert kérdeztük.

„Most megyünk a legmesszebb zenélni otthonról. Sopron kétszázötven kilométerre van Ipolyságtól.

Komoly kutatást végeztünk, milyen rendezvényeken lépnek fel a feltörekvő és profi magyar zenekarok, készítettünk egy listát, amelyen szerepelt a Most zenélj! fesztivál is. Online kellett jelentkezni, dalt, videót küldeni még az év elején. Nemrég értesítettek, hogy a fellépők között vagyunk. Meghallgattuk a többi induló zenéit, elmondhatom, változatos koncert várható, lesz punk és keményebb zene is” – részletezte a zenész, szövegíró, énekes.  

 

 

A soproni, a Kingfishers idei harmadik koncertje. „Februárban jártunk Budapesten, a RockPénteken, amelyre a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Házban került sor. A helyi The Last Rebel zenekar vendégeiként léptünk fel. A koncert után sokat beszélgettünk velük, remek tapasztalatcsere volt. Másnap vissza kellett mennünk Bálint kabátjáért, mert ››sikeresen‹‹ Soroksáron felejtette. És nagy örömünkre ott lehettünk a Phoenix RT márciusra halasztott Rockarácsonyán is, az ekecsi kultúrházban, ahol Puss Tomiék, az AWS és a Cloudburst társaságában álltunk színpadra” – sorolta Rajni.

 

Reinold Benko Krisztián

 

Soproni koncertjére rövidebb, energikusabb és ütősebb setlistet állított össze az Ipoly-menti zenekar, mint eddig megszoktuk tőlük. 

„Negyven perces lesz a koncert. Kihagytunk két lassú dalt, csak a pörgős számokat visszük. És bemutatunk két vadonatúj dalt, a Kár volna és a Fagyos álom című számokat, amelyekhez az első dalszövegeimet írtam, majd mindkettőt Nagy Bálint gitárossal, a zenekar alapítójával hangszereltük” – avatott be.

 

 

A Kingfishers első lemezét, amelyen az intro mellett, 10 dal lesz, nyárra ígéri Reinold Benko Krisztián. 

„Az idén mi nyitjuk a Szifon Színpad programját a Gombaszögi Nyári Táborban, az első napon, július 16-án, kedden este hét órakor. 

Július 19-én, pénteken pedig a Kiss Zenészekkel lépünk fel egy másik színpadon, ami nyeremény volt a tavalyi 9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemléről. Másik díjunkat, egy fellépési lehetőséget a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban, Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik frontembere ajánlotta fel, ugyanott. Lesz tehát egy koncertünk Dunaszerdahelyen is. A Kingfishers zenekarral megyünk majd a MartFesztre, és több városnapon lesznek koncertjeink” – árulta el a frontember.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Csáky Mátyás / Kineo Production