A Varkocs és a VAD koncertjei Budapesten

A Varkocs és a VAD koncertjei Budapesten

2023. június 7-én, szerdán 19.30-kor kerül sor a felvidéki Varkocs és a VAD zenekar koncertjére a budapesti A38 Hajón.

A VAD zenekar szeretné felébreszteni az emberekben szunnyadó archetípust, ami visszavisz az "idő előtti időbe", a fajfejlődés nyelvelőttes fázisába, ahol a gondolat egy a valósággal, s így végső igazságként értelmezhető.

A formációt Péntek László (dobok), Sánta Kristóf (basszusgitár), Stánicz Nikolett (klarinét, gitár, vokál) és Szűcs Antal Mór (ének, szólógitár) alkotják.

A Varkocs együttes 2018-ban jött létre. A zeneker ősi szláv és magyar pogány hangszereken játsza a felvidéki népcsoportok (szlovákok, magyarok, csehek és rutének) dorombos népdalait, sajátos Csallóközi-Punk vagy Hooligan Folk stílusban.

A Varkocs legtöbbet Csehországban és Szlovákiában koncertezik, de megfordultak már Kelet- és Nyugat-Európában is.

Büszkeségeik: 2020-ban a Radio Head Awards döntősei közé választotta őket a szlovák közönség. 2022-ben képviselték a szlovákiai dorombos kultúrát a 9. Nemzetközi doromb fesztiválon Berlinben. Idén az első Kelet európai zenekarként játszottak a Zöld-foki szigeteken.

Történelmet írta a Zöld-foki szigeteken az idén jubiláló somorjai Varkocs

A belépőjegy ára elővételben 2000 forint, míg a helyszínen 2500 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a koncertekre.

ATEMPO.sk