Anconai szerelmesek - a GIMISZ Diákszínpad új bemutatóra készül

Huszonhetedik bemutatójára készül a Selye János Gimnázium és a komáromi Városi Művelődési Központ középiskolás diákokból áll színjátszó csoportja a GIMISZ Diákszínpad.

A tavalyi komolyabb témájú Hegedűs a háztetőn című világhírű musical után most egy könnyedebb műfajt választott a rendező, Bajkai Csengel Mónika. Vajda Katalin és Fábri Péter Anconai szerelmesek című zenés komédiáját mutatja be a diáktársulat 2019. december 2-án 19.00 órától a komáromi Városi Művelődési Központban.

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a magyar színpadoknak.

Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel. A történetet a szerzők Vajda Katalin és Fábri Péter egy Adria parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezte, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk: Don Tomao. Ebbe a városkába érkezik meg a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikus, az életunt milliomos, a szentéletű bölcs, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant szögedi lány, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken.... A szálak fenemód összekuszálódnak, de a happy and garantált. Szerelem-szerelem és sláger-sláger hátán a GIMISZ Diákszínpad új előadásában.

Az előadás társalkotói Pálinkás Andrássy Zsuzsanna zenei vezető, korrepetitor és Pavlovič Petra, koreográfus.

ATEMPO.sk