Igényes zenei kínálat vár mindenkit a Hajómalom Fesztiválon

Ha nyár akkor fesztivál, legalábbis a koronavírus-járvány előtt ehhez szoktunk hozzá. De most már az oltások és járvány visszahúzódása lehetővé teszi, hogy 2021-ben is újra együtt szórakozzunk. Erre lesz lehetőség augusztus 13-14-én is, hisz újra megrendezik a Hajómalom Fesztivált Gútán.

Mit is várunk el általában egy fesztiváltól? Elsőként talán igényes zenei kínálatot, ebben pedig nem lesz hiány.

Idén Gútára látogatnak olyan felvidéki előadók, mint az endorfin, a Funk You, illetve Noémó, de bulizhatsz majd a Bagossy Brothers Company slágereire, és rophatod a Besh o dRom és a Csángálló ritmusaira.

„Örülök neki hogy ilyen kiváló zenekarokat sikerült elhozni az idei fesztiválra is, évről évre arra törekszünk, hogy a rendezvény színvonalát folyamatosan emeljük és ez az idén sem lesz másképp, számos újdonsággal készülünk.” - mondta Kárpáty Ernő, az esemény főszervezője, aki arról is beszélt, hogy sajnos a koronavírus miatt ebben az évben a koncerteken a jelenleg érvényben lévő rendelet alapján maximálisan csak ezer fő vehet részt, ám első a biztonság.

 

Hajómalom Fesztivál

 

„Vannak, akik a gasztronómiai örömök miatt imádják az ilyen megmozdulásokat. Ők sem fognak csalódni, hiszen biztos találnak majd kedvükre való falatot a Kirakodóvásáron, legyen szó a hagyományos ízek újragondolásáról vagy éppen vadiúj fogásokról, amit a legjobb szőlőcsodákkal öblíthetnek le a borkóstolón. Továbbra is készülünk közéleti és családi kísérőprogramokkal és a gasztronómiai körítésbe is csempésszünk helyi ízeket” - fejtette ki Forgács Attila programigazgató.

A családosoknak sem kell otthon maradniuk, mert számos gyermekprogram várja a legkisebbeket is, akik az oly kedvelt arcfestés mellett, levezethetik a kifogyni nem akaró energiáikat az ugrálóvárban, illetve belekóstolnak abba is, hogy hogyan éltek a rég idő emberei, amikor elmennek egy lovaskocsikázásra a Dögösben, valamint a gyermekszínház előadásain élőben meghallgathatják a kedvenc meséiket.

 

Hajómalom Fesztivál

 

A kultúra rajongói igazán el lesznek kényeztetve, mivel érdekes panel beszélgetéseket hallgathatnak meg, könyvbemutatók közül választhatnak és a sajátos előadó műfaj, a slam poetry legjobbjait is megnézhetik. Akik nagyban szeretik élvezni a látványt, este az utóbbi évek népszerű perfomanszát, a fényfestést is megcsodálhatják.

A Hajómalom Fesztivál pénteken és szombaton napközben ingyenes, ám este 5 órától pénteken 10, míg szombaton 7 euró a belépő.

 

Program

Augusztus 13. (péntek)

Bagossy Brothers Compan
endorfin
Funk You

Augusztus 14. (szombat)

Besh o dRom
Csángálló
Noémó
Családi programok

ATEMPO.sk
Fotó: Sylonphoto