Nagy energiákkal tölt – az izsai Szeles Chloe Palya Bea új klipjében

Nagy energiákkal tölt – az izsai Szeles Chloe Palya Bea új klipjében

A nyolcéves izsai Szeles Chloe élete a zene. A komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont tanulója hegedül, énekel, szaval, zenét szerez. A nyáron meghívták Palya Bea Igen című új klipjébe. Először erről mesélt.

Úgy kerültem a videoklipbe, hogy anyukámmal felvette a kapcsolatot Farkas Eszter gyártásvezető, és megkérdezte, volna-e kedvem szerepelni, de nem mondta meg, kinek a klipje lenne. Később kiderült, hogy Palya Bea klipjébe kellenék.

Bea nagy kedvencem, azonnal igent mondtam. Imádom a zenéjét. Meg amúgy is, minden jó zenét szeretek. A zene az életem.

 

Hol zajlott a forgatás?

A Budakeszi Arborétumban. Aznap reggel hat órakor keltem, hajat mostam, alaposan kifésültem, és szóltam anyukámnak, hogy segítsen az elképzelésemnek megfelelő kontyot csinálni. Szép koszorúslány akarok lenni. Vettünk egy rózsaszín virágos koszorút, első pillanatra beleszerettem és már láttam is magam, ahogy később a klipben a rózsaszín ruhában és a koszorúval a fejemen Bea mellett állok. Szép volt a ruhám, magas sarkú cipő került a lábamra, az oldalamra egy kis ridikül.

 

Szeles Chloe

 

Milyen volt a nagy találkozás Palya Beával?

Éppen sminkelte Felhalmi Kinga sminkes és csapata. Ivott egy kis vizet, rám mosolygott és bemutatkoztam neki. Megköszönte, hogy eljöttem a forgatásra. Nagyon kedves volt, és szép volt a ruhája.

 

Mi volt a szereped a klipben?

Először, mint a násznépnek komolynak kellett lennünk, unalmas tekintettel kellett nézni Beát, aki menyasszony volt. Néha lehetett pislogni.

Azután az egész buliba váltott, táncoltunk, ettünk, mulattunk, répával, salátával, tortával dobálóztunk, szódával fröcsköltük egymást. Az volt a legjobb rész. (nevet)

 

Szeles Chloe

 

Milyen tempót diktáltak Tudisco Juli rendező és Polhodzik Ádám társrendező, operatőr, vágó?

Sokszor újravettük a jeleneteket, de nagyon jó volt minden. Kicsi stáb volt, nagyon jó hangulat. Mindenki barátságos volt. Akadtak tréfás feladatok is. Egyszer körtáncot jártunk Bea körül, amikor az az ötlete támadt, hogy bújjak át a ruhája alatt. Remek móka volt a forgatás. Egy hónap alatt lett kész a klip, július 27-én jelent meg. Izgatottan vártam a klip premierjét. Nekem július 29-én van a születésnapom, nagy szülinapi ajándék volt.

 

Ezt mondtátok Beának is?

Azt mondta Eszter, a gyártásvezető, hogy a klip a születésnapi ajándékom lett, mert állítólag nagy energiákkal töltöttem Palya Beát.

Hosszú volt a forgatás, mindenki elfáradt a végére, én pedig egyre csak pörögtem, Először sütött a nap, majd eleredt az eső, mindenki elázott, azután megint kisütött a nap. Sok energia kellett, hogy mindezt kibírjuk. (nevet)

 

 

Miről szól az Igen című klip?

A felnőttek azt mondták, hogy az önazonosulásról. Arról, hogy először magára mondjon mindenki igent. Keresse meg magában a maga igenjét.

Én is megkerestem és a zenében találtam meg. Szívesen járok komolyzenei koncertekre. A nyáron volt olyan nap, hogy orgonahangversenyen voltam a komáromi Szent András bazilikában, utána pedig a gödöllői kastélyban meghallgattam még a tizenhét éves Tallós Álmos hárfakoncertjét. Olyan hatással volt rám, hogy amint hazaértünk, hegedülnöm kellett. Csak úgy, magamnak.

 

Úgy tudom, énekelsz is.

Nagyon szeretek népdalokat énekelni. Népviseleteket gyűjtök, természetesen van izsai és zoboraljai népviseletem is. Szülőfalum Izsa, a mamám és a papám pedig Zoboralján élnek, onnan származom. Örülnek, amikor énekelek nekik, és ott is szoktam hegedülni. Szeretik hallgatni az új dalaimat, nézik a videoklipjeimet. Mindig szorítanak, amikor népdalversenyekre megyek. Szerencsés vagyok, mert Fekete Vince hegedűtanár tanít hegedülni. Egyszer azt mondta, írjak egy dallamra szöveget. Így született a Kutya dala. A másik dalom A törött lábú baba lett. A harmadik saját szerzeményem a Fő a lekvár.

Arra készülök, hogy négy év múlva, tizenkét évesen, adok majd egy koncertet. Palya Beát és Tallós Álmost biztosan meghívom.

Nagyon örülök, hogy az elmúlt tanév végén, zeneiskolás elsősként, én kaptam meg az igazgatói dicséretet a művészeti alapiskolában.

 

Szeles Chloe

 

A zene mellett szavalsz is.

Kiss Judit Ágnes Szörnyszomszéd című versét nagyon szeretem. Az idén is jelentkeztem a budapesti Nemzeti Színház Nemzeti VERSegy című verspályázatára. Weöres Sándor Buba éneke című versével továbbjutottam a középdöntőbe, ahol a Szörnyszomszéd következett, amelyből klipet kellett forgatni. Baratnőim, Susik Katalin, Bocán Anna Fruzsina és tanító nénim, Vas Katarina festettek egy-egy szörnyet, Németh Csabi rendező mindhármat kiválasztotta a klipbe, amit tehetséges komáromi fiatalok közreműködésével forgatott.

 

Hallom, ügyesen mozogsz a fényképezőgépek előtt is.

Nem félek a kameráktól, és minden feladatot kihívásnak érzek.

Nyáron több lehetőséget is kaptam film- és reklámforgatásokra, amelyekről talán majd egy későbbi interjúban mesélek. Most éppen egy nagyon érdekes fotózáson vagyok túl. Iskolás kislányt alakítottam, akinek egy nagyon szép, de rettentően elfoglalt édesanyja van. A fotózás és a forgatás minden percét nagyon élveztem, de a legcukibb pillanat az volt, amikor a reklámbeli anyukám magához ölelt és egy óriási cuppanós puszit nyomott az arcomra. Még a kamera is beleremegett. (nevet)

 

Szeles Chloe

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

Fogorvos, de az éneklést sem hagyom abba, mert opera-énekesnő is leszek. Azért szeretnék fogorvos lenni, hogy az embereknek szép, fehér fogaik legyenek, mert a rossz fogaktól undorodnak mások, és nem lesznek barátaik. Egyik embernek sem jó, ha nincs barátja.

Nekem is sok barátom van, a legjobbak pedig mindig mellettem állnak.. Az iskolában a legjobb barátnőm Sáraz Iszméné. Százszor megkérdeztem a nevét, mert nem tudtam megjegyezni. Sokat beszélgettünk, és hamar a legjobb barátnők lettünk.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és archívum