Csodás dallal kíván áldott ünnepeket Koczkás Eszter – Itt a Mistletoe (INTERJÚ+KLIP)

Csodás dallal kíván áldott ünnepeket Koczkás Eszter – Itt a Mistletoe (INTERJÚ+KLIP)

Még tavaly karácsony előtt írta most megjelent Mistletoe című dalát Koczkás Eszter. Azt mondja, jót tett a dalnak, hogy egy év után készült el teljesen. A videoklipben szereplő platós autót a szomszédok is segítettek feldíszíteni. A székesfehérvári Kodolányi Egyetem Modern Zene Tanszékének jazzének szakán tanuló énekesnő bízik a dalt hangszerelő Farnbauer Péter zeneszerzőben, zenészben és bátyjában, a klipet forgató Koczkás Dávidban is, akivel kapcsolatban úgy fogalmaz, jó csapatot alkotnak és még sokra viszik. Interjúnk.

Mikor jutott eszedbe, hogy karácsonyi dalt írj?

Ezt a dalt még múlt évben írtam karácsony előtt, de nem sikerült felvenni.

Utólag nem is bántam, mivel sok időm volt gondolkodni, a hangszerelésen, a felépítésén. Leülepedett. Jobban ki tudtam belőle hozni a maximumot.

 

Miről szól a Mistletoe, vagyis a Fagyöngy?

A szeretetről és a varázslatos karácsonyról szól, vagyis hogy én hogyan is képzelem el a karácsonyt. Az volt a célom, hogy összehozzam az embereket a szeretet ünnepén.

 

Farnbauer Péter hangszerelte a dalt. Nem először dolgozatok együtt.

Fambival nagyon jó dolgozni, egymásra találtunk. Egyből ráérez, mit és hogyan szeretnék. Most is elmondtam neki az elképzeléseimet, ő pedig megvalósította!

Teljes mértékben megbízom benne, tisztelem a munkásságát, a zenéhez való alázatát. Öröm számomra, hogy vele dolgozhatok!

 

Koczkás Eszter

 

A dal klipjében egy járműn utazol, miközben gitározol és énekelsz.

Egy platós autón ülök, amit közösen díszítettünk fel. A szomszédaink is segítségemre voltak. Ezúton is köszönöm nekik a közreműködést! A klipet néhány hete forgattuk, amit nagyon élveztem, mivel az egész család részt vett benne. Bátyám, Dávid készítette a klipet, büszke vagyok rá, hogy így összehozta. Mindent rábíztam, hagytam őt kibontakozni. Elégedett vagyok a végeredménnyel, jó munkát végzett.

Boldog vagyok, hogy ilyen jó csapatot alkotunk. Hiszem, hogy együtt meg sokra fogjuk vinni!

 

Olvastam a programban, hogy fellépsz majd Komáromban, a Klapka téren, a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor. Mit hall tőled a közönség?

December 18-án, advent negyedik vasárnapján 17 órakor lépek fel a Klapka téren. Az egyenlőre titok, mivel is készülök. Mindenkit nagy szeretettel várok!

 

Várod a karácsonyt?

Mindig nagyon várom. Számomra a karácsony nagyon mély pillanat minden évben, a várakozás pedig az egyik kedvenc részem benne.

Ilyenkor összejön a család, jó érzés a szeretteim körében ünnepelni. A fagyöngy a karácsony különleges szimbóluma, ezért is ez lett a dal címe. 

Általában közösen szoktuk kidíszíteni a lakást, feldíszíteni a karácsonyfát.

 

Mi lenne a legszebb karácsonyi ajándékod?

Nem kívánok semmi mást csak, hogy mindenki legyen egészséges és találja meg azt, ami igazán boldoggá teszi őt. Szerintem erről szól az élet.

Mindenkinek kívánok áldott ünnepeket ezzel a csodás dallal!

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: archívum