Az idei az én évem lesz! – Valenský Miriam interjú

Az idei az én évem lesz! – Valenský Miriam interjú

Világsztárok számait kiválóan énekli, most már saját dalokra vágyik a keszölcési Valenský Miriam. Úgy tűnik, Csonka Andreas dalszerző, producer és operatőr irányításával most teljesül az énekesnő álma. A dunaszerdahelyi Katona Nicolas rapperrel előadott Késő című duettjük nagy siker. Egy dunaszerdahelyi kávéházban találkoztunk.

 

Ismerős lehet ez a miliő, úgy tudom, többször léptél fel kávéházakban.

Kávéházakban és éttermekben. Néhány évvel ezelőtt az Arizóna zenekar vendégeként ebben a kávéházban énekeltem volna, de megbetegedtem. Remélem, egyszer bepótoljuk. Ezeken a helyeken dzsesszt vagy vacsora mellé illő akusztikus dalokat adok elő. Az elegáns Villa Rosa étteremben az első Villa Pénteken léphettem fel, és bemutatkozhattam a várkonyi kastélyban. Mindkét helyen a bőrömben éreztem magam, ugyanis imádom a dzsesszt.

Bevallom, most már saját, maradandó dalokra vágyom.

 

Emlékszel még a tizenkét éves Mirire, aki megnyerte a Tehetség A Tét versenyt Dunaszerdahelyen?

Régen volt. Első lettem az énekesek kategóriáját. Akkor már hat éve Németh Imrénél énekeltem a somorjai Művészeti Alapiskolában, ő készített fel arra a versenyre.

Úgy gondolom, azóta sokat fejlődtem, De még mindig megvan az a kis Miri.

 

Valenský Miriam

 

Aki közben Miriam lett, és számos helyen bizonyította, remek hangja van. Hét éve az X-Faktor akkori mentorai, Radics Gigi, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti állva tapsoltak a produkciód után. Tavaly a The Voice stúdiójában mind a négy coach, Trokán Nóra, Miklósa Erika, Curtis és Manuel egymás után nyomtak gombot és fordultak feléd.

Nagyon jólesett mindez, de nem hozták azt, amit vártam. Még autogramot sem kértem tőlük, amit most már bánok egy kicsit (nevet). A The Voice-ban Curtis csapatába szerettem volna kerülni, de Nóri leblokkolta őt, így, hirtelen impulzus alapján, Manuelt választottam. Azt tanácsolta, engedjem el magam, és éljem bele magam a dalokba. Úgy gondolom, ez sikerült.

 

Elengedted már a műsort?

Keserédesen. Az utolsó előtti pillanatban estem ki. Berki Artúr ült a székbe.

 

Valenský Miriam

 

Azt gondoltam, hogy két ekkora tévés show műsor ígéretes tehetségeként egy méterrel a föld felett lebegsz.

Az önbizalmamat még erősítenem kell. Azt gondolom, mindig olyan ember leszek, aki két lábban áll a földön, és mindig önmagát adja.

 

A belevaló Miriam tetováltatta magát?

Mutatom a legújabbat, Freddie Mercuryt varrta fel a jobb alkaromra Ivan Slovák gellei tetoválóművész. (nevet). Imádom Freddie Mercuryt! Mindig boldogan hallgatom, több dalát is éneklem. Tizenhat évesen készítették az első tetoválásomat, ami egy bagoly volt. Ahogy nőttem, eljutottam a bagolytól Freddieig.

Lázadó személyiség vagyok. (nevet)

 

Valenský Miriam

 

Közben tagja voltál a Nagyszarvai Asszonykórusnak, felléptél a dunaszerdahelyi Csallóközi Néptáncegyüttes énekeseivel, énekeltél a gellei Pósfa zenekarral.

Ő egy újabb Miriam bennem, aki imádja népdalokat. Sokféle zene érdekel. Annak idején, a hajdani Storyum zenekarban is hallattam a hangom. Amikor még Gila gitározott és énekelt, Janik Joe dobolt.

 

HAZAI-KLIP: Szépen fut Nico és Miri dala, az Elég (+VIDEÓ)

 

Most nagy siker a legnagyobb videómegosztó oldalon Katona Nicolas társaságában énekelt Elég című duettetek. „Ami történt végleg váljon most köddé”. Áll a dalszövegben.

Ezért is szeretem Csonka Andreast, a szerzőt, mert képes az emberek gondolataiban olvasni. Olyan dalt írt, amit én nem tudnék így kifejezni szavakkal. Örülök, hogy Andreas szerzi az első saját dalomat, amelyet ezekben a hetekben rögzítünk, februárban kint lesz a klip is.

Úgy érzem, új fejezet kezdődik az életemben. Andreas is azt ígéri, az idei az én évem lesz.

 

 

Andreas tudta, ki vagy?

Hallott rólam, de sokat beszélgettünk. A zenés show-műsorokról is, hiszen neki is vannak tapasztalatai a Megasztárral. Most már a jövőre tekintünk. Készülnek a dalaim. Kedvet kaptam a szövegíráshoz.

Tegnap este is írtam egy dalszöveget a szerelemről. Jót tesz a lelkemnek, hogy kiírom magamból, és remélem, hogy fel tudjuk majd használni egy újabb dalhoz.

 

Olyan a hangod, mint a most menő magyar énekesnőké.

Szóltam is az elején, hogy jobban szeretetem a régebbi dalokat, de ebben a dalban is megtaláltam magam. A dalom, amelyen most Andreas dolgozik, mocskosabb, a klipje pedig művészibb lesz. Azután folyamatosan jönnek majd az új repertoárom dalai.

 

Valenský Miriam

 

Párod is énekes?

Dávid szakács. Ő a konyhában remekel.

 

Milyen az a Miriam, aki nem énekel estélyi ruhában, nem forgat klipet? Hanem egy jéghideg délelőttön egy kávéházban beszélget.

Zárkózott, de nagyon bolond is tud lenni, ha elengedi magát.

Sokat nevetek a munkahelyemen. Munka után pedig gyakran gitározom, zongorázom. Mindig a zenén jár az agyam.

Próbálom elhinni, hogy most már tényleg valami új kezdődik az életemben.

Szöveg és kép: Bárány János, ATEMPO.sk