Elsős diáklány a Storyum marketingfelelőse – Sidó Rebeka, a zenekar láthatatlan tagja

Elsős diáklány a Storyum marketingfelelőse – Sidó Rebeka, a zenekar láthatatlan tagja

Fotózik, klipet vág, cikkeket posztol a Storyum tizenéves marketingfelelőse, és ahogy elmondta, nagyon élvezi. A somorjai Sidó Rebeka a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia első osztályos diáklánya. Azt mondja, büszke arra, hogy ilyen fiatalon bíznak benne a zenekar tagjai.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a Storyum zenekarral?

Kilencéves voltam, amikor megismerkedtem Janik Zsolttal, a zenekar alapító tagjával, aki a Balatone Dikor együttesben zenélt a nővéremmel, aki ott volt énekesnő. Egy alkalommal Nagy Ferenc, a zenekar gitárosa megkért, hogy fotózzak a bandának és vigyem a marketinges feladatokat. Két éve Janik Zsolti megkérdezte, tudnám-e ugyanezt a Storyumnál is csinálni. Én pedig azt mondtam, persze.

 

A Storyum zenéje is hatott rád? Érdekeltek ezek a dögös metál és diszkó szimfóniák?

Nagyon szeretem a zenéjüket.

Már akkor hatalmas hatással volt rám, amikor tizenegy évesen először hallottam, pedig akkor még nem igazán fogtam fel, hogy miről szól ez az egész. Ahogy nőttem, egyre inkább sikerült befogadnom ezt a zenét.

 

Rebeka és a Storyum

 

Szerinted, miről szól a Storyum?

Sok mindenről. Tartalmas a zenéjük. Minden számuknak van egy igazi, a világgal kapcsolatos témája. Nagy célokat tűztek maguk elé, amelyeket hiszem, hogy elérnek.

Odaadóak, mindent beleadnak, és képesek félretenni a munkájukat a céljaik eléréséért.

 

Mikor kezdted őket tudatosan fényképezni?

Tavaly szeptemberen. A legelső koncert, amelyet fotóztam a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban volt, ahol az Entrópia zenekarral léptek fel.

 

 

Két új daluk, a Generation és az Indulj el videoklipjeit is te készítetted?

Igen. A legelső videóm a Soul Hunter-beli koncert előtt készült róluk.

Valahogy Zsoltihoz került a sérült laptopom, összerakta, nem kért a javításért pénzt, gondoltam, cserébe elkészítem a koncert előtti promóciós videót.

Májusi gútai nagykoncertjükre eleve úgy készültünk, hogy az ott készült felvételekből videoklip lesz. Nagy Gergely operatőrnek kiadtuk, hogy pontosan mit kell forgatnia a színpadon. Az említett két videó többünk ötletelésének a végeredménye. Az Indulj el esetében arra törekedtünk, hogy ne legyen szájbarágós, de a látottak mégis kövessék, hogy miről szól a dalt. Még édesanyám is szerepel benne, hiszen sok forgatási problémát otthon kellett megoldani.

 

A Storyumban mindig mindenki tudja a szerepét. Mi lesz a feladatod a november 19-én, szombaton este, a dunaszerdahelyi nagykoncerten?

A fényképezés. Eddig próbatermet intéztünk, mert nagyon nehéz ennyi zenészt egy helyre beterelni. Feladatom ezúttal a videós irányítása lesz és még néhány apróbb dolog.

A Storyum nagyszabású koncertje tánc- és fényshow-val Dunaszerdahelyen

 

A zenekar honlapját is te kezeled?

Igen és valamennyi internetes elérhetőségüket szintén. Minden velük kapcsolatos fotó, írás felkerül a honlapjukra. Megírom hozzá a kísérőszöveget vagy Kiss Matyi írja, és továbbküldi nekem. A szerint írjuk a szövegeket, hogy kiket szeretnénk elérni az adott tartalommal.

 

 

Milyen érzés, hogy te felelsz a Storyum megjelenítéséért?

Még fel sem tudom fogni, hogy ennyi fontos munkát adnak. Büszke vagyok arra, hogy ilyen fiatalon bíznak bennem.

 

Ha majd befejezed a középiskolát?

Reklámmarketinget szeretnék tanulni egy győri egyetemen. Azon kívül pedig remélem, még sokáig dolgozhatok a Storyummal, és elmondhatom, hogy én vagyok a hetedik tagjuk.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk és archívum