Jövőre saját lemezt ígér Csintalan Márk – Karácsonyfának öltözött legújabb klipjében (PREMIER)

Jövőre saját lemezt ígér Csintalan Márk – Karácsonyfának öltözött legújabb klipjében (PREMIER)

Eljátszott a gondolattal Csintalan Márk, a Nagymegyerről indult, Budapesten élő dalszerző, zenész, énekes, milyen lehet egy karácsonyfa sorsa. Sőt! Karácsonyfának öltözve járta Budapest utcáit, miközben igazi karácsonyi videoklipet forgatott. Ráadásul annyi energiája maradt az év végére, hogy három karácsonyi dalt is szerzett. Természetesen azt is kiderítettük, hol karácsonyozik majd Márk, a karácsonyfa!

 

Hogyan jutott eszedbe, hogy saját magad legyél a karácsonyfa?

Láttam egy karácsonyfaárust, és eltűnődtem, ha éreznének a fák, vajon milyen érzés lenne hetekig állni a hidegben, azután egyszer csak valaki hazavisz, örül neked, utána kidob a fenébe. Próbáltam felállítani az analógiát, hogy mi lenne, ha velünk, emberekkel is így bánna valaki. Megjegyzem, sokszor bánik is… De tényleg!

Mi lenne, ha valaki feldíszítene, az egekig magasztalna, utána kidobna a kukába? Ez a karácsonyfák sorsa.

 

A zene, a szöveg, a jelmez, a videó saját alkotásod?

Igen. A karácsonyfajelmezhez egy hűtőszekrény dobozából levágtam egy lapot, zöldre festettem, az egyik parkban szedtem fenyőágakat, ragasztópisztollyal ráragasztottam és feldíszítettem, mint egy karácsonyfát. A kamerát állványra tettem, szelfi módban kameráztam magam.

Általában nem érnek rá a videósok, amikor jómagam szívesen dolgoznék, ezért a legtöbb esetben magamnak kell a videókat forgatnom.

 

 

Tetszik a történet! A karácsonyfa otthon gyúr, felkészül a nagy időszakra, majd kimegy az utcára, ahol körberajongják fiatal lányok, a fiúk szelfiznek vele.

Nem számítottam arra, hogy ennyire pozitívan vesznek majd az emberek. Főleg a gyermekeknek tetszett az ilyen bolondság, de az idősebbek is mosolyogtak.

Örülök, hogy tetszik az embereknek a klip, amelyet december 21-én posztoltam.

 

A dalszöveg is érdekes. Nem tipikusan karácsonyi.

Nem is akartam túl érzelmes szöveget. Arra gondoltam, ez most legyen egy vidám dal, amilyen én is vagyok.

Szeretem vidáman megélni a karácsonyt.

 

Előtte még dolgozol. Most is Kecskemét felé értünk utol az autódban.

Madarász Mariannával, a Party Maffia együttes énekesnőjével megyünk fellépni egy ottani rendezvényre. Nyáron többször léptünk fel együtt. Stepa Erikával, aki a Karácsonyfa történetében vokálozik, énekeltem már azelőtt. Másfél hónapja megkeresett, lenne-e kedvem ismét duettezni. Azt mondtam, rendben, de először csináljuk meg ezt a dalt. Nagy örömömre vállalta. Készül már az új közös dalunk.

 

Csintalan Márk

 

A Karácsonyfa hol karácsonyozik majd?

Otthon, Nagymegyeren, a szüleimnél. December 25-én, vasárnap lesz egy koncertünk Visegrádon Schwartz Dávid énekes-előadóval, aki musical színész és énektanár is. Osztálytársam volt a Kőbányai Zenei Stúdióban. Világszínvonalú énekes. December 28-án, a jövő héten, szerdán is vele lépek majd közönség elé. És lesz még egy fellépésem az idén, egy budapesti étteremben fogok énekelni és gitározni.

 

Milyen éved volt?

A vége nagyon húzós, a harmadik negyedév viszonylag laza, nyáron sokat dolgoztam, tavasszal készültem a sok munkára.

Mostanában pedig karácsonyi dalokat posztolok, A karácsonyfa történetét már megosztottam a hírneves videómegosztó oldalon.

Szintén elérhető a második szám, amely egy latinos lüktetésű karácsonyi dal Reméljük, hogy jó voltál címmel. A Tiki-taki karácsony című dal még várat magára. Attól függ, mennyi időm lesz, egyáltalán elkészül-e karácsony előtt. Igazából, elkészülhet.

 

 

Mit tervezel 2023-ra?

Végre egy saját lemezt! Tavasszal szeretném kiadni. Gyuri, a bátyám most dobolja fel a dalokat.

 

Karácsonyi kívánság az ATEMPO.sk olvasóinak?

Sok ajándékot a karácsonyfa alá! Szerintem az ajándék igenis része a karácsonynak. Kellemes pillanatokat a családi körben, és jó kajálásokat! Mert az is fontos.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum