Ahogy ti zenéltek, mi úgy tapsolunk! – A nagy évindító ATEMPO ankét (második rész)

Ahogy ti zenéltek, mi úgy tapsolunk! – A nagy évindító ATEMPO ankét (második rész)

Tizennégy felvidéki magyar zenekart, előadót faggattunk arról, milyen volt számukra 2023, van-e egy jó sztorijuk az évből, és mit várhatunk tőlük januárban.

Jöjjön most a második rész.

 

GHP

Csodálatos volt 2023! Tele volt drámával, veszekedéssel, kibéküléssel, sok kisebb-nagyobb színpaddal, rengetek zenéléssel, költészettel és főleg: temérdek szeretettel. Ebben az évben egy még nagyobb és még erősebb családdá alakultunk.

 

GHP

 

2023-ban együtt dolgozhattunk Ferenczi Györggyel és a Rackákkal, valamint számos magyarországi tehetséggel Kiscsőszön. A srácok teljesen más szögből közelítik meg a zenét így hát rengeteg mindent tanulhattunk, ami majd a későbbi kiadványaink között és a színpadképen is érezhető lesz. Hálásak vagyunk érte, és ezúttal köszönjük a belénk fektetett bizalmat. Az egész sztoryt, kép illetve videóanyaggal rögzítettek szóval nincs kizárva, hogy napvilágot lát a közös projekt.

Januártól a hangszeres szekció teljes odaadással a 2024-es műsoron és színpadképen dolgozik. Ami jómagamat, Verzált, Holcit és Viát illeti, elkezdjük felvenni a lemez utolsó dalait, amely 2024 első felében jelenik meg. Nagyon várjuk majd a reakciókat, mert lesznek rajta tőlünk nem megszokott zenei világgal rendelkező dalok is. Az összes zenét Dan Sparks szerezte, aki a RobXDan formációval 2023 legjobb producere lett Magyarországon. Eszméletlenül büszkék vagyunk rájuk!

 

 

Gorlo Volka

Izgalmas évet zártunk, bár koncertmentesen kezdtük az évet. Ugyanakkor nagyon beletemetkeztünk az albumkészítésbe. Aminek nagyon örültünk, hogy Olivér (Koch Olivér zongora, billentyűs hangszerek a szerk. megj.) csatlakozott a zenekarhoz.

 

Gorlo Volka

 

Nagyon meg vagyunk elégedve az albummal, valamint túl vagyunk egy sikeres lemezbemutatón.

Már nincs TITOK - itt meghallgathatod a Gorlo Volka új lemezét (VIDEÓ)

Januárban az elmaradt felvidéki lemezbemutatóra próbálunk (ez február 2-án lesz a dunaszerdahelyi NFG Klubban), és hogy mit tartogat nekünk az év további része, ez még számunkra is jó nagy titok.

 

 

História

A História, majd három év kihagyás után, újra próbál és muzsikálni kezdett. Felpörgette a bandát a tagcseresorozat és a rockosabb stílusváltás. Egyre többen keresik ismét a bandát és érkeznek az ajánlatok is. Több mindenre (lemezfelvétel, musical, kislemezek) készül a csapat.

 

História

 

Jólesett a felkérés a Nagykorú Felvidéki zenekarok koncertjére, hiszen alig hogy betöltötte a banda a tizennyolcadik életévét, máris a nagyokkal és a nagyok közt muzsikálhatott, másfél hónappal később pedig már Magyarország rocklegendáinak múzeumában játszott a zenekar és ezzel bekerült a leges-legnagyobbak közé. (nevetés)

Teljes bedobással készülődünk a január 27-ei komáromi RÉV-beli nagykoncertre, amelyet szeretnénk rögzíteni és História Best Off koncertlemezként kiadni. Folynak a Musical előkészületei, és meghívást kaptunk a Forrás Rádióba, a koncert és a (meg)újulás apropójából.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: VF PhotStudio, Havettová Angelika, Bárány János / ATEMPO.sk