Ahogy ti zenéltek, mi úgy tapsolunk! – A nagy évindító ATEMPO ankét (harmadik rész)

Ahogy ti zenéltek, mi úgy tapsolunk! – A nagy évindító ATEMPO ankét (harmadik rész)

Tizennégy felvidéki magyar zenekart, előadót faggattunk arról, milyen volt számukra 2023, van-e egy jó sztorijuk az évből, és mit várhatunk tőlük januárban.

Jöjjön a harmadik rész.

 

Jakuza Ritual

2023 nagyon termékeny év volt, annyi dalt írtam, hogy már gondot okoz kiválasztani, melyek kerüljenek fel a lemezre. Egész évben a új lemezen dolgoztam barátaimmal, hamarosan napvilágot lát és Felvidéki Vegyesbolt lesz a címe. Kijött pár bulizós dal, legutóbb a Szárnyalj! videoklipje, a BORN2FALL duóval.

 

Jakuza Ritual

 

Amikor forgattuk a Party Busz című dalom klipjét, végig alkohol befolyása alatt voltam. A forgatás kezdete előtt a klipben szereplő haverral megittunk egy üveg rumot. Ennek örömére született azután a Rum & Tequila című dalom.

Rengeteg mindent csinálok, de most a lemez befejezése és egy meglepetés közreműködés foglal le. Egyelőre nem szeretnék semmit elkiabálni. A 3Stars folyamatosan csinálja a klipjeimet. És robogunk tovább!

 

 

José LIVE!

Minden remekül alakult, a José LIVE! zenekarral voltak szép számmal koncertjeink, és szerencsére, jól is sikerültek. 2024-re egy kicsit megváltozik a zenekar felállása, új gitárosunk lesz a csapatban. Új dalokban, sajnos, nem bővelkedtem, még mindig nagyon sok időmet leköti az építkezés, amit önerőből csinálunk a párommal. Igyekszem ezt megfordítani és az új stúdióban aktívabban dalokat szerezni.

 

José LIVE!

 

December 2-án tartottuk az évzáró koncertünket Komáromban, a RÉV-ben, ahová többen Budapestről, Székesfehérvárról, sőt még Kecskemétről is eljöttek. Elmondhatatlanul jólesett nekem ez a szintű támogatás, tehát ez mindenképpen egy igazán emlékezetes sztori volt 2023-ból.

Januárban nekiállunk felépíteni az új műsort, betanulunk új dalokat, igyekszünk egy friss műsort a közönség elé tárni a zenekarral. Már most van néhány lekötött koncertünk, amelyeket nagyon várunk, de jelenleg is azon dolgozunk, hogy 2024-ben jóval több rendezvényen tudjuk megmutatni magunkat és szórakoztatni a közönséget.

 

 

Jóvilágvan

Fantasztikus volt az évünk! Az egyik legerősebb koncertszezonunkat hozta ez a csodás év, ahol olyan régi álmaink teljesültek, mint a Szigeten vagy a Művészetek Völgyén való fellépés. Mindemellett új tagunk, Mázsár Imi tökéletesen beilleszkedett a JVV-s kis családi puzzlenkbe, s a koncertezés mellett bőven foglalkoztunk új dalaink megírásával is.

Az évet az NFG-ben kezdtük Sin Seekas nevű vajdasági pajtászenekarunkkal, s a tavasz folyamán Nagyváradra is kiruccantunk. Májusban egymás után volt három koncertünk, mindhárom pazar: a májusi napsugarak először Esztergomban simogattak a gyönyörűen felújított piactér átadóján, majd jót mulattunk az A38-on Frenkkel és Péterfy Borival, a Bátorkeszi Borfesztivál pedig örök emlék marad. Gombaszögön fekete szárnyakon mentünk mennybe, rengetegen kíváncsiak voltak ránk, repesett a szívünk, és sikerült saját fesztiválunkat, a boszorkányos XIII. fORMA fEST-et is megszervezni. Az őszi koncertek közül mindenképpen kiemelném a Turbinás megőrülést, az egész koncertet együtt énekelte velünk a közönség! Köszönet még az ipolysági, érsekújvári, komáromi és királyhelmeci közönségnek is, oly nagy szeretettel fogadtak mindenütt. Szóval nem túlzok, ha azt mondom, ez volt az egyik legjobb évünk!

 

Jóvilágvan

 

Nem fogom elfelejteni a Művészetek Völgye másnapját, amikor az ébredező zenekar egyes tagjait reggel végre sikerült összerántani egy helyre és végignéztem magunkon, nos díszes társaság voltunk. Ezután a szitáló esőt egy matracokkal jól berendezett autóban vészeltük át: átnevettünk megállás nélkül két órát. A legnagyobb meglepetés ebben az évben kétség kívül az volt, amikor Koszorú c. dalunk videóklipje landolt az emailjeink között. Kovács Krisztiánnak hála úgy született kiváló, érzelmes és kifejező klip ehhez a dalhoz, hogy szavakat sem találtunk a meglepettségtől. Fehér Diána Aida tánca lehengerlő, nézzétek meg!

Sok tervünk van, melyekhez most kicsit katonás fegyelemmel és nagy szorgalommal kell állnunk. A készülő új dalok közül hármat még a tél folyamán szeretnénk rögzíteni és EP-ként kiadni. Mindemellett készül ötödik nagylemezünk is. Ez az alkotómunka annyira felemelő, olyan szép kihívásokat tartogat, hogy mindnyájan töltekezni tudunk belőle. Néhány klipötlet is motoszkál a fejünkben, s folytatódik Mágyel Dáviddal közös duó projektem is, a Bergen-Párkány vonalon szállva most egy új dalt készítettünk el, Agónia címmel. Ha eljön az idő, azt is megmutatjuk!

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Bárány János / ATEMPO.sk, Fóti Dávid