Ahogy ti zenéltek, mi úgy tapsolunk! – A nagy évindító ATEMPO ankét (negyedik rész)

Ahogy ti zenéltek, mi úgy tapsolunk! – A nagy évindító ATEMPO ankét (negyedik rész)

Tizennégy felvidéki magyar zenekart, előadót faggattunk arról, milyen volt számukra 2023, van-e egy jó sztorijuk az évből, és mit várhatunk tőlük januárban.

Jöjjön a negyedik rész.

 

Kingfishers

2023-ban nagyon sokat munkálkodtunk a Kingfishers háza-táján, feljátszottunk a stúdióban sok új dalt, születtek új szerzemények, jelenleg is dolgozunk új számokon. Több koncertünk volt ezen a nyáron mint bármelyik másik évben, ezeket nagyon élveztük. Két klipet is kiadtunk, Nagyon örültünk a forgatásoknak, mindig jó csapattal dolgoztunk együtt!

 

Kingfishers

 

Mi is szerettünk volna jelentkezni a DAL 2024 műsorába, de mivel ebben az évben kikötés volt, hogy zenekari menedzserrel papírozott hivatalos doksik kellenek a jelentkezéshez, természetesen ilyennel nem rendelkezünk, a dal beküldése után kaptunk is választ, hogy hiányos a jelentkezési lap, így elkönyveltük, hogy sikertelen a jelentkezés.

A jelentkezések lezárása után pár héttel hívtak az TV-ből, hogy ha pótoljuk valamilyen formában ezt a papírt, akkor van egy olyan jó hírük, hogy bekerültünk a legjobb 60 dal közé. Természetesen örültünk, mint a kisgyerekek. Felmentünk, játszottunk az előválogatón, csak pozitív szavakat kaptunk a zsűritől bíztunk is benne hogy bekerülünk a legjobb 40 produkcióba. Pár nappal az előválogató után értesültünk, hogy sajnos ez nem jött össze, nem vagyunk a legjobb 40-ben, de így is nagyon pozitív élmény, hiszen mindenféle hátszél nélkül eljutottunk ide is!

Januárban folytatjuk a demók készítését, befejezzük az elkezdett dalokat, klipeket szeretnénk forgatni a mar feljátszott dalokhoz. Szóval, nem fogunk unatkozni, az biztos!

 

 

Koczkás Eszter

A 2023-as évem gazdag volt élményekben és tapasztalatokban. Sok helyen vettem részt koncerteken: Szekszárdon, Füleken, Budapesten és itthon, Komáromban, különböző helyeken. Számomra felemelő érzés volt a két budapesti fellépésem, mivel alapítványok megsegítésében közreműködhettem. Októberben az Inter Continental Hotelben a mellrákkal küzdő nők megsegítésére volt egy Inside Flow közreműködés, december elején szintén Budapesten a fogyatékkal elő gyermekek Mikulás-buliján énekelhettem.

 

Koczkás Eszter

 

Nagy megtiszteltetés volt számomra a füleki Várlak Fesztivál, mivel a Republic, illetve Presser Gábor és Karácsony János előtt léphettem fel.

Bízom benne, hogy a jövő év sok mindent tartogat számomra, fesztiválokat, minél több fellépést, sok-sok ihletet az újabb dalok megírásához. Jelenleg a zenekarommal hangszereljük a saját dalaimat, ötletelünk, a jövő évi műsort állítjuk össze.

 

 

Phoenix RT

Izgalmas évet zártunk a zenekarral, írom ezt miközben úton vagyunk a turnézáró két állomásunkra. Mindszenten, majd Debrecenben, a Tankcsapda vendégeként, a 3500 férőhelyes Lovardában zenélünk, ahol teltház volt, már elővételben. Amikor ezt írom, izgatottak is vagyunk rendesen…

 

Phoenix RT

 

Idén 10 éves volt a zenekar, 4 tagúra bővült a banda, két új dalunk jelent meg a Menedék és a Félszavak, amelyek a készülő lemezünk előfutárai. Volt egy tavaszi és egy őszi turnénk, a dunaszerdahelyi Csallóközi Vásár színpadán ünnepeltük a jubileumot, ahova nagyon sokan érkeztek a határon túlról is, mi pedig ezt igyekeztünk meghálálni egy látványos nagykoncerttel.

Májusban szerepeltünk Magyarország leghallgatottabb reggeli műsorában Bochkor Gáboréknál, ahol 3 dalunkat játszottuk el élőadásban. Emlékezetes sztoriként ezt a rádió showba való bejutásunkat emelném ki. A rengeteg szavazat, amik ránk érkeztek, juttatott minket oda, hogy végül a győri kitelepülésük napján ott lehettünk velük. Sőt! A végén a héten fellépő zenekarok között is a második helyre szavaztak be bennünket a hallgatók, ami nagy élmény volt.

2024-re nagy előkészületek zajlanak, amiről még nem szeretnénk lerántani a leplet, de az biztos, hogy nagyot fog szólni, úgy mint az első 2024-es koncertünk, ami Budapesten, a Barba Negrában lesz, Juhász Marci barátunkkal.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Wildungphoto