Minimális drukk van benne, de úgy érzi, képes rá – A komáromi Vontszemű Miklós a Pálmafunk új basszusgitárosa

Minimális drukk van benne, de úgy érzi, képes rá – A komáromi Vontszemű Miklós a Pálmafunk új basszusgitárosa

Januártól Vontszemű Miklós komáromi egyetemi matematikaoktató adjunktus a kürti Pálmafunk új basszusgitárosa. A 27 éves zenész nagy örömmel csatlakozott Berek Tibor Ketchup énekeshez, Góra Zoltán szintetizátoroshoz, gitároshoz, Kovács Balázs gitároshoz és Smid Ádám doboshoz. A zenekar eddigi beugró basszusgitárosa aktívan részt vesz az új Pálmafunk-dalok létrehozásában.

„Már hiányzott egy zenekar” – kezdte Vontszemű Miklós„Azelőtt a Komáromi Református Gyülekezet Dics-Action zenekarában gitároztam és basszusgitároztam, Fazekas Zsuzsanna és Korpás Réka énekesnők, Fazekas Bianka zongorista, Győri Attila dobos és Tóth Krisztián gitáros, basszusgitáros társaságában. Már közel egy éve nem zenéltem, amikor

tavaly ilyenkor szólt Korpás Réka, hogy beugró basszusgitárost keres a Pálmafunk. Egy pillanatig sem tétováztam, és felvettem velük a kapcsolatot” – mesélte a zenész, aki azonnal megfelelt a meghallgatáson, betanulta a dalokat és két koncerten helyettesítette is Mézes Zoltán basszusgitárost, aki az idén januárban megnövekedett teendői miatt vált meg a Pálmafunktól.

 

Vontszemű Miklós

 

„A zenekar még a régi felállásban veszi fel első albumát, de az új számokon már teljes állású zenekari tagként dogozom” – árulta el Vontszemű Miklós, akinek kedvenc zenekarai a Guns N’ Roses, a Red Hot Chili Peppers, a Tankcsapda és természetesen, a Pálmafunk.

„A kedvenc Pálmafunk-dalom pedig az Utazás. Tetszik, ahogy Ketchup felépítette a szöveget” – avatott be.

A komáromi Selye János Egyetemen nem tudják, hogy adjunktusuk egy alter rock zenekarban zenél. – „Korán elkezdett érdekelni a matematika. Alapiskolában és később, a komáromi Selye János Gimnáziumban is, ahol Horváth Katalin volt a matektanárnőm, jártam versenyekre. Matematika – informatika szakon szereztem diplomát a Selye János Egyetemen, ahol három éve matematika doktori képzés indult. Az utolsó pillanatban bekerültem, félállásban pedig adjunktusként matekot oktatok” – magyarázta a basszusgitáros, aki 15 éves korában kezdett gitározni egy akkori születésnapra kapott hangszeren. Azután a hat húrt négy húrra, a gitárt basszusgitárra cserélte.

 

Vontszemű Miklós

 

„Smid Ádámmal, a Pálmafunk dobosával remekül összedolgozunk. Nagy örömmel zenélek a zenekarban.

Jó, hogy körbevesz a zene. Nagy kihívás ez a feladat. Minimális drukk van bennem, de úgy érzem, képes vagyok rá” – zárta beszélgetésünket Vontszemáű Miklós, a Pálmafunk zenekar új basszusgitárosa.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és archívum