Puss Tamás: Nagy cseresznye lenne a tortán, ha Berlinben rögzíthetnénk új lemezünket – Szombaton A DAL 2024 színpadán a Félszavak

Puss Tamás: Nagy cseresznye lenne a tortán, ha Berlinben rögzíthetnénk új lemezünket –  Szombaton A DAL 2024 színpadán a Félszavak

A Phoenix RT zenekar harmadszor vág neki a legjobb magyar dal trófeája megszerzésének. Azt mondják, nyugodtak, mivel ismerik az élő műsor miliőjét, de érzik a súlyt is, amit a hatalmas nézettség jelent. Puss Tamás basszusgitáros énekest, a zenekar frontemberét kérdeztük.

 

Harmadszor mérettetitek meg magatokat A DAL színpadán. Ennyire megtetszett ez az adrenalinbomba?

Három a magyar igazság tartja a mondás, de valóban nagyon tetszik a műsor. Amikor a Jelzőfény című számmal bekerültünk A Dal 2021-be, nagy élmény volt megtapasztalni a pörgést, forgást, amibe kerültünk a műsor kapcsán. Szerintem életünkben nem adtunk annyi interjút, mint akkor, rádiókba, televíziókba hívtak, folyamatosan foglalkozott a média a zenekarral. Ugyanez volt A DAL 2022 esetében, amikor a Levegőt! című dalunkkal indultunk.

Ez egy dalválasztó verseny, nem tehetségkutató. Nem kell más bőrébe bújnunk, saját magunkat adhatjuk, megmutathatjuk, milyen az igazi Phoenix RT, főműsoridőben a Duna Televízióban, ami nagyon jó dolog.

 

Felmerült bennetek, hogy az idén nyerhettek?

Csábít a fődíj, persze. Az idén tervezzük az új lemezünk megjelenését. Nagy cseresznye lenne a tortán, ha a berlini HANSA stúdióban tudnánk rögzíteni. (nevet)

 

Phoenix RT

 

Ebben a tévénézők is segíthetnek, szavazással, a dal elhangzása alatt.

Bízom benne, hogy a csallóköziek és a mátyusföldiek segítenek majd, és a nézőktől jó pontszámot kapunk.

Néztem az első adást, és azon töprengtem, hogy a zsűri pontszámai mellett mennyire fontos, hogy elnyerjük a közönség tetszését és szavazzanak ránk.

 

Félszavak című idei versenydalotoknak szeptembertől szöveges videója van az interneten.

Fülbemászó és dallamos rock dal, kellőképpen vannak benne zúzós részek is, bár most A DAL 2024 miatt egy kicsit lerövidítettük.

A szöveg az emberi kapcsolatokról, a barátságról, a szerelemről szól, arról az érzésről, amikor megtaláljuk azt az embert, akire bármikor számíthatunk. Aki bármikor számíthat ránk, aki éjjel autóba ül, és indul értünk, ha felhívjuk, hogy bajban vagyunk. Aki, ha azt mondom, hogy ég a szárnyam, és repülni szeretnék, akkor is fenntart, és segít, ha maga meg is ég a Naphoz közel.

Győrög Márton pozsonyi Black LightSound stúdiójában rögzítettük a dalt, amelyet Connor Sweeney kevert Liverpoolban. Eddig Magyarországon Varga Zolinál, a SongSong Production-ban, a Supersize Recording Studióban játszottuk fel a dalainkat. Tavaly volt az első év, hogy Varga Zoli producer nélkül dolgoztunk már. Sokat tanultunk tőle.

 

 

Március 8-án pótoljátok a december 22-én elmaradt X. Rockkarácsonyt.

Az AWS zenekar két tagja is covidos lett, kénytelenek voltunk halasztani a bulit. Március 8-án este 18 órától mindent bepótolunk Ekecsen, a kultúrházban! Ott lesz a CloudBurst, a Kingfishers, mi és az AWS. Gyertek, jó lesz!

Megvan az új dátum – pótolja közös koncertjét az AWS, PHOENIX RT, Kingfishers és Cloudburst

Március 15-én a Honfoglalás II. című nagyszabású koncertet szervezem, rockoperák és musicalek slágereiből a nyárasdi sportcsarnokban, Szulák Andra, Feke Pál, Kovács Koppány, Derzsi György, Vadkerti Imre és Nagy Feró előadásában. Megfordult a fejemben, hogy színpadra állok, de a koncert esetében csak szervező vagyok. Jól fogynak a jegyek.

Márciusi Honfoglalás II. - rockoperák, magyar musicalek nemzeti ünnepünkön Nyárasdon

 

Phoenix RT

 

Ami a koncertezést illeti, nemrég Budapesten, a Barba Negrában indítottátok a szezont.

Remek volt a február kilencedikei koncertünk. Juhász Marci születésnapi koncertjén játszottunk, 33 éves lett, fellépett a Stula is. Rengetegen voltak!

 

Szombaton biztonságosan mozogtok majd a Duna Televízió stúdiójában.

Bennünk lesz, hogy rengeteg ember előtt zenélünk, hiszen nagyon sokan nézik a műsort. Arra törekszünk, hogy jól játsszuk el a dalt, és úgy nézzen ki a produkció, ahogy terveztük, a látvánnyal együtt. Harmadszor megyünk, nyugodtak vagyunk, egy jó csapatépítő tréningnek fogjuk fel.

Csütörtökön érkeztünk a kamerapróbákra az MTVA székházába, pénteken számos interjú vár ránk. A többi pedig majd kiderül szombaton az élő show alatt.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: WildungPhoto