Itt a komáromi Felt X Eliot első albumának első dala – Ilyen lett a Paraleli! (VIDEÓ)

Itt a komáromi a Felt X Eliot első albumának első dala – Ilyen lett a Paraleli! (VIDEÓ)

Három éve kezdett közösen zenélni a Felt X Eliot duó. A komáromi Mokos Márton és Keresztes Barnabás rapperek húszas éveik közepén járnak. Március 17-én, vasárnap jelenik meg BAARKHA című első lemezük első dala, a Paraleli. Mokos Mártont, Feltet faggattuk.

„Nálunk először a dal készül el, utána adunk címet” – mondja a rapper.

„A Paraleli a dalszöveg egy sorából született. ››Ki hazudott, para leli / Siker és a pálya paralelli‹‹. Az egyik l betűt ››lecsaptuk‹‹, és maradt a paraleli” – részletezi Felt, aki első dalát a vonatban írta Komáromból Budapestre, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre tartva, ahol tavaly diplomázott.

 

Felt X Elio

 

„Első albumunk dalaihoz vizualizerek és videoklipek egyaránt készülnek majd.

A Paraleli koncertfelvételes montázsát régi barátunk, volt osztálytársam, Farnbauer Krisztián filmes, a neves zenész, zeneszerző, hangmester és stúdiótulajdonos Farnbauer Péter fia vágta a tavaly októberi komáromi Hunagrian Stars nagykoncerten tartott fellépésünk anyagából” – meséli Holocsy Krisztina színművésznő és Mokos Attila Jászai Mari-díjas színművész fia.

 

Felt X Elio

 

Krisz nagyszerű filmes, teszi hozzá a személyi edzőként dolgozó zenész, következő daluk, a hónap végén megjelenő Özönvíz videoklipjének is ő az operatőre. És hogy miről szól a Paraleli?

„A siker felé vezető utat írtuk le benne. Azt, hogy honnan indultunk és meddig jutottunk” – avat be Felt.

 

 

Megtudjuk, a BAARKHA dalait folyamatosan jelentetik meg. A Paralelit március végén követi az Özönvíz, amelyben a komáromi Holczhei Anna énekel.

„Arra törekszünk, hogy minél több emberrel működjünk együtt. A budapesti Kinyik Gábor, azaz Kinik is rendez videoklipet új dalainkhoz és számos érdekes közreműködőt jelentünk még be a közeljövőben. Egy éve terveztük ezt a projektet, a Paraleli két éve született. Április közepéig kint lesz az első album harmadik dala, a „Nem kell más is”

– sorolja a Budapesten élő komáromi rapper hozzátéve, hogy április 13-án, szombaton másodszor áll majd a Felt X Eliot a Hungarian Stars hip-hop fesztivál színpadára a komáromi városi sportcsarnokban, mint egyetlen felvidéki zenekar.

 

Felt X Elio

 

„Az esemény fő sztárjai T. Danny és KKevin lesznek. A közönség által legjobban szeretett Démon, Az vagyok én, és Elfáradtam című dalainkat adjuk majd elő, amelyek a régihez képest, új Felt X Eliotot hoztak. És elhangzik majd a BAARKHA album első három dala is” – zárta rövidre Mokos Márton, a Felt X Eliot tagja.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Kinyik Gábor, Farnbauer Krisztián