Eldőlt, ki az 5. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle győztese

Vásárúton rendezték meg vasárnap a jubileumi 5. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjét. A Kárpát-medencei Öröm a zene tehetséggondozó program felvidéki fordulójának célja a helyi magyar könnyűzenei tehetségek bemutatása és felkarolása. Ezúttal a neves zsűri hét formáció produkcióját hallhatta és értékelhette.

Ott volt

a lukanényei Flashjet
Léváról Göbő Anna és Sándor
a rozsnyói HoryZone
az ebedi Magyar Zoltán
Farkasdról az On The Road
a dunaszerdahelyi Rainy Mood
és a jókai Totalica.

 

A hatszemélyes zsűri a következő tagokból állt össze:

Gasparik B. Kriszta "Maja", a Pátria Rádió műsorvezetője, a Harmónia-díjas Arizóna zenekar énekesnője;
Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja;
Görögh Dániel, digitális és média menedzser, a Kodály Spicy Jazz művészeti vezetője, trombitása, a Hangfoglaló Program delegáltja;
Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője
Szabó Ádám "Gila", zenész, zeneszerző, a Gila Studio tulajdonosa;
Vida Igor művelődésszervező, zenész, a dunaszerdahelyi Jazzklub DS rendezvénysorozat és az Are You Free? fesztivál szervezője

A szemle minden zenekarnak és szólistának 15 perc műsoridőt biztosított maximum 3 dal előadásának lehetőségével.

Az idei Szemle győztese a rozsnyói HoryZone lett.

HoryZone

Az első helyezett HoryZone-nak egy éves kiemelt ATEMPO.sk média megjelenést ajánlott fel portálunk, valamint egy mélyinterjú is készül a legegyedibb produkciót nyújtó rozsnyói zenekarral.

A legjobb hangszeresnek járó Újfalusi Gábor díját a kiemelkedő zenei teljesítményért, az Öröm a zene és a HANOSZ jóvoltából a HoryZone basszusgitárosa, Uličná Luci kapta. Mellette pedig ingyenes részvételi lehetőséget is nyert a 2020-as Gitármánia Táborban, Balázs Sziszka és Görögh Dániel (Music Fashion Kiadó képviseletében) felajánlásának köszönhetően.

Exkluzív bemutatkozási lehetőséget nyert a Pátria Rádióban Gasparik B. Kriszta „Maja” jóvoltából a HoryZone, Göbő Anna és Sándor, továbbá a Rainy Mood.

Exkluzív akusztikus fellépési lehetőséget nyert az Arizóna zenekar előtt Gasparik B. Kriszta „Maja” jóvoltából Göbő Anna és Sándor.

A Peron Music Alapítvány jóvoltából automatikus részvételi lehetőséget nyert a 2020-as tatabányai Peron Music Tehetségkutatón a Rainy Mood.

Balázs Sziszka és Görögh Dániel (Music Fashion Kiadó képviseletében) felajánlották egy-egy zenei pályázat ingyenes megírását a HoryZone és a Rainy Mood zenekarok számára.

Szabó Ádám „Gila” jóvoltából 50%-os kedvezményt nyert egy hangfelvétel rögzítésére az összes fellépő.

Izsák Gábor „Bizsu” jóvoltából az összes fellépő bérmentve megkaphatja a fellépése többsávos hanganyagát.

Schmiedl Tamás „Smici” jóvoltából 3 vagy több dal rögzítése esetén 1 dalt ingyen, komplett elkészít a soporoni MD Stúdió a Totalica számára.

Lacza Gergely jóvoltából egy éves kiemelt médiamegjelenést nyert a SZMAZE facebook csoportjában a Totalica.

Lacza Gergely és a SZMAZE jóvoltából akusztikus fellépési lehetőséget nyert Vásárúton Göbő Anna és Sándor, illetve a HoryZone.

Az Öröm a Zene döntőjébe pedig a győztes HoryZone jutott, amely versenynek 2019. október 5-6-án, a Gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár ad otthont.

GRATULÁLUNK mindenkinek :)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk