OTT JÁRTUNK: A X. Harmónia-díj gálaműsora, kulisszákon innen és túl (KÉPRIPORT)

OTT JÁRTUNK: A X. Harmónia-díj gálaműsora, kulisszákon innen és túl (KÉPRIPORT)

Komáromban voltunk a Harmónia-díj gálaműsorán, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban. Benéztünk az öltözőkbe. Az egyikben a Beliczay Vonósnégyes készülődött, a másikban az Estendøn együttes hangolt. Ismét evés közben fotózhattuk Izsák Gábor hangmestert és Ölveczky Viktort, a fények mágusát, ahogy Várásúton, a 7. Szlovákiai Magyar Könnyúzenei Szemlén vagy az emlékezetes búcsi José LIVE! koncerten.

A színpadon Csenger Ferenc rádiós és televíziós szerkesztő, a gálaest konferansziéja a szövege fölé hajolt. Csengel Mónika szervező, koordinátor minden részletre oda figyelt, ami a színpad környékén történt. Egyetlen fellépő sem késhetett: élőben ment a tizedik Harmónia-díjátadó a ma7.sk honlapon.

 

Harmónia-díj 2021

 

A kulisszák mögött álldogálva megtudtuk, hogy Keszegh Bélának, Komárom polgármesterének a dzsessz a kedvenc zenei műfaja, de azt is, hogy a farnadi Estendøn együttes hamarosan új számokkal rukkol elő és a napokban beszélik meg őszi-téli terveiket.

 

Harmónia-díj 2021

 

Derzsi György színész, zeneszerző, előadóművész el sem hitte, hogy az övé lett a jubileumi, tizedik Harmónia-díj.

„Valóban nem hittem el, Becse Szabó Ilonkát tartottam befutónak, hiszen nagy karrier van már mögötte. Nem járom a világot olyan főszerepekkel, nem tudok felmutatni egy olyan listát, mint ő. Biztos voltam abban, hogy Ilonka kapja“.

 

Harmónia-díj 2021

 

Ezt mondta a gálaest után a Tiszti Pavilon dísztermének egyik csendes szegletében. Most már a Három Királyok zenekar valamennyi tagja – Kovács Koppány és Vadkerti Imre után, Derzsi György is – Harmónia-díjas. Hamarosan interjút közlünk a Nagyszarváról indult művésszel.

Ők kapták a Harmónia-díjakat 2021-ben

Fél óra múlva, ugyanabban a székben, ugyanott az nyilatkozta Becse Szabó Ilona Harmónia közönség-díjas operaénekesnő, hogy nagyon jólestek neki Derzsi György mondatai.

„A gálaest után odamentem Gyurihoz és azt mondtam neki ››Gyurikán, én pedig végig neked szorítottam amióta megtudtam, hogy jelöltek a díjra‹‹. A színpadon nem tudtam elmondani ezeket a savakat, annyira meghatódtam, hogy megkaptam a közönségdíjat. Derzsi Gyuri egy remek színművet írt. Nagyon kevés embernek sikerül, hogy az álmai egy musicelben íródnak meg. Szeretek Gyurival a színpadon állni. A színfalak mögött kedves, szeretetteljes kapcsolat van közöttünk. Emiatt is szurkoltam neki“ – avatott be az operaénesnő.

 

Harmónia-díj 2021

 

A közönségdíjra leadott szavazatok száma 1227 volt, 682 szavazatot kapott Becse Szabó Ilona, 381-et Derzsi György és 164 szavazat jutott a harmadik jelöltnek, a Jóvilágvan zenekarnak. 

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András és a szerző