Áldott éj - A három királyok újévi koncertjén jártunk (+FOTÓK)

Áldott éj - A három királyok újévi koncertjén jártunk (+FOTÓK)

A szlovákiai magyar zenei élet egyik legnépszerűbb formációja, A három királyok, azaz Vadkerti Imre, Derzsi György és Kovács Koppány az inámi római katolikus templomban indította az újévet.

Az istenháza zsúfolásig megtelt a községből és a környék falvaiból érkező zenerajongókkal, akik egy meghitt estét tölthettek a kitűnő énekesekkel.

 

A három királyok újévi koncertjén jártunk

 

A három királyok 2016-ban alakultak egy nagyszarvai adventi koncertet követően, és azóta számos alkalommal hallhattuk őket országszerte és külföldön is. Stílusuk a rock, a pop, a folk és a gospel elemeit ötvözi, és a dalokban a magyar nemzeti érzés és a hit is megjelenik. A csapat tagjai mindannyian elismert és tapasztalt zenészek, akik más formációkban is tevékenykednek és különböző zenei világokat kötnek össze.

 

A három királyok újévi koncertjén jártunk

 

A koncerten saját szerzeményeik mellett (Áldott éj) rockballadák, áriák, szakrális dalok és közismert slágerek is felcsendültek. A dalok között a zenészek szívet melengető, olykor humoros történeteket is megosztottak a közönséggel.

 

A három királyok újévi koncertjén jártunk

 

Szólóban, duóban és trióban is énekeltek. Vadkerti Imre a Bánk bán opera legismertebb áriáját, a Hazám, hazám-ot is előadta, a Rómeó vérzik frontembere, Koppány pedig Cohen Hallelujah című slágerét énekelte magyar szöveggel, melyet feleségének írt. Derzsi György felidézte a formáció amerikai turnéját és az Adeste Fideles egyházi dicsőítő énekkel lepte meg a közönséget.

 

A három királyok újévi koncertjén jártunk

 

Szólt a Kell ott fent egy ország (Zorán), az Isten, hogyha létezel (MHV), a Hol van a szó (Pokolgép), a Hangokba zárva (Bereczki Zoltán) vagy épp a Kell még egy szó (Demjén) is. De nem maradhatott ki a Csendes éj és a Mennyből az angyal sem. A koncert végén A három királyok megköszönték a közönségnek a szeretetet és a Himnuszunk közös éneklésével kívántak boldog új évet mindenkinek.

Egy felejthetetlen évkezdés volt mind a fellépők, mind a közönség számára, és remélhetőleg hasonló élményekben lesz részünk az egész elkövetkező évben.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző