ÚJDONSÁG: Föld hívja Földet – új klippel jelentkezett SZILÁRD, a Quimby zongoristája

ÚJDONSÁG: Föld hívja Földet – új klippel jelentkezett SZILÁRD, a Quimby zongoristája

Szilárd és zenekara a tériszonnyal is megküzdött a Föld hívja Földet forgatásakor. Ez az első SZILÁRD-klip melyben a teljes zenekar is feltűnik.

Balanyi Szilárd a Quimby mellett saját szólóprodukciójával is újra aktív. A megújult zenekarban Bátor Bence, Paczári Viktor, Tóth Ádám, valamint három csodás énekesnő, Galambos Dorina, Schoblocher Barbi és Kiss Flóra a társai. A régi-új formáció februárban mutatta be Just Another Day c. klipes dalát, most pedig egy magyar nyelvű számmal jelentkeztek, itt a Föld hívja Földet.

Ez az első olyan dal, amelyet Szilárd már teljes egészében a zenekar tagjaival közösen írt. „A szám a stúdióban született. Én csak egy hevenyészett demó ötlettel érkeztem, majd mindenki hozzárakott valamit, így lett kerek, egész. Teljesen új a csapat, frissek az energiák és ez nagyon jót tesz az ihletnek”- meséli Szilárd.

A klipet a Just Another Dayhez hasonlóan ezúttal is sinco készítette. A videó egy részét annak a háznak a tetején forgatták, ahol Szilárd is lakik. Az ötemeletnyi mélység kicsit próbára tette az alkotókat: „A tetőre kijutás elég kalandos volt, egy nagyon hosszú és meredek vaslétrán kellett felmászni a cserepekig, ahol egy ici-pici kis nyíláson kellett kimásznunk... De a forgatás catering bázisa a lakásunk volt, így ott gondoskodtunk a segítségről, ha valakinek egy kis bátorításra volt szüksége.”

 

 

Szilárd a nyáron több fesztiválon is fellép, mint például a Művészetek Völgyében, a SZINen vagy az Örvényeshegyi Pikniken. Némelyiken teljes zenekari kísérettel láthatjuk, a meghittebb helyszíneken pedig az énekesnők társaságában Piano Projekt koncertet adnak, ahol egy szál zongorán szólalnak meg a dalok.

ATEMPO.sk