Elkészült Szarka Tamás nagyszabású műve - Miklósa Erika is közreműködik (ÍZELÍTŐ)

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző megkomponálta legújabb darabját, Missa Missio című miséjét.

A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét. A mise megírásával és bemutatásával akar hozzájárulni a katolikus kultúra népszerűsítéséhez.

A műben közreműködik Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház kórusa is.

„Hogy lenne nehéz
Sebeink vinni
Hiszen
Repül a szívünk
Ha tudunk hinni“
(Szarka Tamás: Credo)

 

 

„Hát ez annyira gyönyörűséges, hogy időnként még a szívem is elszorult, szó szerint! És egészen elképesztő, hogy egyszerre nagyszabású és bensőséges, gazdag és puritán, többrétegű és "slágeres"... Hogy mindenki tudja majd együtt énekelni! Szinte hiányérzetem támadt, hogy miért is nem tudok hívő lenni, hogy ne csak esztétikai élményként tudjam átélni, hanem spirituálisan is - miközben átéltem spirituálisan is, annyira átélhető. Úgyhogy nagyon-nagyon-nagyon csodálatos, felemelő - ez most tényleg egy nagy alkotói mű lett! Köszönöm szépen! És ott akarok lenni mindenhol, ahol megszólal!“ - M.G., rendező.

A grandiózus szakrális művet Szarka Tamás és zenekara előadásában hallgathatja majd meg élőben a nagyközönség több helyszínen.

A budapesti ősbemutatóra 2020. október 17-én kerül sor a Szent István-bazilikában. Az esemény este 6-kor szentmisével kezdődik. A koncert vendégei: Miklósa Erika, világhírű koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház kórusa. Ezt megelőzően 2020. október 11-én 11 órakor Mezőörsön és 19 órai kezdettel Mosonmagyaróváron csendül fel a Missa Missio című darab.

ATEMPO.sk