Már nincs TITOK - itt meghallgathatod a Gorlo Volka új lemezét (VIDEÓ)

A Felvidék egyik legaktívabb alter-pop-rock formációja, a Gorlo Volka két év után új lemezzel jelentkezett. Új albumuk az elmúlt három év történéseinek és a zenekar tagjaira való hatásának hű lenyomata – sötét, misztikus, önreflexív. A lemezt hamarosan Budapesten élőben is bemutatják.

A Gorlo Volka zenekar 2015-ben alakult, akkor még A Farkas, a Mézes, a Német meg a Bob néven. A zenekart az énekes-dalszerző, Farkas Melinda Gyurász Marianna költő javaslatára GORLO VOLKA-ra keresztelte át – a név jelentése: A farkas torka. Kezdetben indie-folkos hangszereléssel kezdték, aztán az új tagok érkezésével változott az irány, és sokkal keményebb, rockos-pszichedelikus hangzást kapott a zenekar. A Gorlo Volka az elmúlt években a Felvidék egyik legaktívabb alter-pop-rock formációjává nőtte ki magát. Első albumuk, a Szeretetjárvány 2021 végén jelent meg, ami a csapat addigi hat évének dalait tartalmazta.

Elmúlik a lemeztelenségünk – megjelent a Gorlo Volka új videoklipje és cédéje (+KLIP)

A most megjelent Titok az előzőnél érettebb, kiforrottabb lemez, egységesebb, mégis komplexebb hangzással. A dalokon érződik, hogy egy nehezebb időszak alatt tapasztalható bizonytalan, borongós hangulatok ihlették őket, ugyanakkor a hangszerelés néha inkább vidámabb, táncolhatóbb irányba mutat. Ez a kettősség a lemezborítón is tapintható: egy lepusztult környéken makulátlan neonfény invitál egy szórakozóhelyre. Az album kis részben Galántán, a Gila Stúdióban készült, de a munka oroszlánrészét a budapesti Csend Stúdióban, Mazán Attila producer vezetésével végezte a zenekar, mivel a lemez a tavasszal elnyert Petőfi Nagylemez Program pályázatának keretén belül született meg.

A csapat év elején bővült ki Koch Olivér billentyűssel, amivel a Gorlo Volka hangzása is nagyot lépett előre és ez a lemezen is jól hallható. Az utolsó dalban pedig meg a férfihang is előtérbe kerül Mézes Zoli jóvoltából.

Az új lemezről a Csended című dalhoz pedig már videoklipet is készített Papp Viki a várhosszúréti Buzgó erdőben, ahol egy „lakást” rendeztek be.

 

 

A zenekar tagjai

Farkas Melinda - ének, elektroakusztikus gitár
Mézes Zoltán - elektromos gitár, ének, vokálok
Koch Olivér - billentyűk / szintetizátorok, szekvenciák, hangeffektek
Szabó Gábor - basszusgitár
Gőgh Ákos (oggy) - dob, ütőhangszerek

 

A zenekar október 27-én, pénteken tartja lemezbemutató koncertjét a budapesti A38 Hajó Orr Stúdiójában. Vendégük a Görbe Bögre budapesti alternatív, progresszív és pszichedelikus elemekkel megfűszerezett rockegyüttes lesz. Ezt követőn november 25-én is Budapestre látogatnak, akkor a Három Hollóban lépnek fel.

 

Itt pedig meghallgathatjátok az új Titok lemezt:

 

 

Dallista

1. TITOK
2. CSEND
3. KOPOTT DAL
4. HAJÓ A VÉGE
5. TALÁN
6. KÖDÖS
7. KIÁLTS RÁM
8. TÜKÖR
9. FOHÁSZ
10. IDEGEN
11. VILÁGVÉGE DISZKÓ

EZ, ATEMPO.sk