Váratlanul elhunyt Aradszky László énekes

"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" – tudatta hétfő reggel az Index portált a gyászoló család.

Aradszky László 1935. szeptember 20-án született Budapesten. Az ’50-es évek végén az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában, a ’60-as évek elején a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult. 1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét nyerte meg az Isten véled édes Piroskám című versenydallal. Ezzel a koronggal lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.

 

http://www.youtube.com/watch?v=N9Xc3wVUQNY

 

Az 1967-es fesztiválon az Annál az első ügyetlen csóknál című dallal a második helyezést érte el, előadói díjat nyert, és a táncdalfesztiválok első aranylemezese is lehetett. Első nagylemeze 1969-ben jelent meg. A ’70-es években eltűnt a nyilvánosság elől, külföldön énekelt. 1986-ban tért vissza az Újra itt vagyok címmel nagylemezzel. Dobos Attila, S. Nagy István, Szenes Iván is írt számára dalokat. 1997 óta Kaszás Péterrel dolgozott.

 

 

50 éves pályája során számtalan európai országban is fellépett, járt Kanadában, Amerikában, de Ausztráliában is.

ATEMPO.sk / Index