Összeállt A Dal 2020 elődöntőjének mezőnye – indul az Akusztik szavazás

A Rácz Gergő és Orsovai Reni duója nyerte Mostantól című számával nyerte A Dal 2020 harmadik válogatóját szombaton.

A Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott műsorban továbbjutott még a Tortuga és Mámor tér 3. című dal, a Turbo és az Iránytű, Ember Márk és a Tovább, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik a Valamiér című számmal, valamint Kökény Attila a Búcsúznom kell című dallal.

A hatodik továbbjutó helyen holtverseny alakult ki Kökény Attila és Berkes Olivér között, előbbi a zsűri döntése alapján jutott az elődöntőbe.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, a Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezte és pontozta.

A dalválasztó showban idén még nagyobb szerepet kapnak az ötödik zsűritag szerepét betöltő nézők, akik a műsor folyamán kétszer is szavazhattak sms-ben. Az első, tíz perces szavazás után a legkevesebb voksot az MDC és a Más világ című dal kapta, így ők automatikusan kiestek a versenyből. Utána a zsűri döntésével búcsúzott a további versengéstől Diana és a Menedék című dal.

A bent maradt dalokra további öt percig szavazhattak sms-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, majd Biga búcsúzott és így kialakult a hat továbbjutó dal sorrendje.

Az elődöntő tizennyolcas mezőnye (kattints a nevekre és hallgasd meg a dalt):

Fatal Error
Horus X Marcus ft. Fekete Bori
Pál Dénes
Nagy Bogi
HolyChicks
Varga Szabolcs
Nene
Kies
Molnár Dániel
Takács Nikolas
Wolf Kati
Rácz Gergő és Orsovai Reni
Tortuga
Turbo
Ember Márk
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik
Kökény Attila

A második válogató extra produkciójaként Tóth Vera adta elő Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című dalát.

Az adás után elindult A Dal Akusztik online szavazás is. A www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

EZ, ATEMPO.sk / MTI