Több mint 30 koncertet kínál a Kórusok Téli Éjszakája

Több mint 30 koncertet kínál a Kórusok Téli Éjszakája

Több mint 30 koncert várja a közönséget február 15-én a Kórusok Téli Éjszakáján, amelynek a ezúttal is a MagNet Közösségi Ház ad otthont Budapesten.

A harmadik alkalommal megrendezett nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál, a Kórusok Éjszakájának téli változatát különböző műfajú koncertek színesítik. A délutántól késő estig tartó, hagyományteremtő eseményen 300 énekes nyújt felejthetetlen élményt a látogatóknak.

Az ötletgazda és lebonyolító Csíkszerda Egyesület önkénteseinek és az általuk életre hívott fesztivál

fő célja, hogy népszerűsítsék a kóruskultúrát és láthatóvá tegyék azt, hogy az éneklés örömöt ad és összeköt bennünket.

A MagNet Közösségi Házban 4 koncertteremben, 32 koncerten csendül fel az ének. A program részét képezi a közös daltanulás, ahogyan a nyári Kórusok Éjszakájának egyik elmaradhatatlan és közkedvelt elemének számító záródal-éneklés is, amely a február 15-i programnak is a záró akkordja lesz 22 órakor, amikor is a közönség egy külön erre az alkalomra írt dalt énekelhet el a fellépő kórusok tagjaival közösen.

Kották a záródalhoz
Tóth Árpád: Zoborvidéki virrasztó

Egyszólamú kotta
Négyszólamú kotta (SATB)

A hagyományokhoz híven az Éneklő udvarral vezetik be a vendégeket a MagNet Közösségi Ház belső udvarán át a koncerttermekbe, akik bátran válogathatnak a sokszínű zenei svédasztal kínálatából – belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek és felnőtt kamarakórusok műsorába egyaránt.

 

 

Az este folyamán fellép többek között a Városminor Kamarakórus, a Jazz and More, a KVVKamarakórus, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola volt diákjaiból álló Gemma énekegyüttes, a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola SoulAir kórusa és a Cheeky, a Csíkszerda kóruscsalád kamara projektje is. Felvidéket a kassai Voces képviseli.

A KÓRUSOK

Állatorvostudományi Egyetem Syrinx Kórusa (népzene)
Arte Semplice Kamarakórus (klasszikus)
Bakáts Téri Ének-zenei Általános Iskola SoulAir kórusa (gyerekkar)
Cheeky (népzene)
Chorus Matricanus (klasszikus)
Fibonacci 5 (régizene)
Gemma Énekegyüttes (régizene)
Jazz and More (könnyűzene)
KVV Kamarakórus (kortárs)
Magamnál Jobban Kórus (kortárs)
R.Y (régizene)
Sarlós Boldogasszony Kórus (klasszikus)
Song Factory Budapest (könnyűzene)
Szabad Hangok Énekegyüttes (klasszikus)
Tutti Cantabile Énekegyüttes (kortárs)
Városminor Kamarakórus (kortárs)
Voces Kórus - Kassa (kortárs)

A családbarát rendezvényre a szervezők minden korosztály tagjait szeretettel várják; az énekelni vágyókat éppúgy, ahogyan azokat is, akik szívesen gyönyörködnek mások énekhangjában.

RÉSZLETES PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk