Gálával Hetvenkednek Komáromban - Operett, musical, opera és rap egy este

Gálával Hetvenkednek Komáromban - Operett, musical, opera és rap egy este

Nagyszabású gálaműsort tart a 70. évadát ünneplő Komáromi Jókai Színház február 4-én este hét órakor. A Hetvenkedünk című összeállítás azért jött létre, mert a teátrum elődintézménye, a Magyar Területi Színház társulata 1953. január 31-én tartotta első, a Tűzkeresztség című előadását. Erre emlékeznek.

A színészek, meghívott vendégművészek kedvenc produkcióikból, a közönség által szeretett zenés és prózai darabokból adnak elő részleteket a műfaji sokszínűség jegyében.

Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója elmondta: elődjük, a Magyar Területi Színház 1952. október elsején alakult meg, ezt is megünnepelték ősszel egy gálával, most pedig az első, 1953-as előadás tiszteletére tartanak még egy estet.

OTT JÁRTUNK: Szívükkel láttak bennünket – Gálaesttel ünnepelte 70. születésnapját a komáromi színház (+FOTÓK)

Fellépnek a jelenlegi társulat tagjai és olyan művészek, akik az elmúlt húsz évben rendszeresen játszottak Komáromban. A műsort Olasz István színművésszel és Pálinkás Andrássy Zsuzsanna korrepetítorral, zenei vezetővel közösen szerkesztették. Operett, musical, opera és rap is szerepel a gálán. Több színész erre az alkalomra kedvenc dalát hozza el ajándékba a közönségnek, s olyan verseket, prózákat, monológokat, amelyek fontosak voltak az életükben, a teátrum történetében. Jönnek a pozsonyi főiskolás fiatalok is, akik szintén kötődnek a Jókai Színházhoz.

Ott lesz többek közt Bernáth Tamás, Stubendek Katalin, Tóth Károly és Szabó Viktor, Béhr Márton, Kiss Szilvia, Ollé Erik és Holocsy Krisztina, valamint Mokos Attila, Rancsó Dezső és Varga Szilvia is.

Olyan zenészek kísérik őket, mint Emmer Péter, Farnbauer Péter, Madarász András, Siposs Dávid és Varjú Attila.

EZ, ATEMPO.sk