Legnagyobb koncertjére készül a STORYUM! – Dél-Amerikában már játsszák a rádiók Freedom című albumuk dalait

Legnagyobb koncertjére készül a STORYUM! – Dél-Amerikában már játsszák a rádiók Freedom című albumuk dalait

Történetének eddigi legnagyobb és leglátványosabb koncertjére készül a Storyum zenekar november 19-én, szombaton. Mi várható? Ki álmodta meg új, Indulj el című videoklipjük képi világát? Hogyan viselik a zenekar körüli médiaérdeklődést? Janik Joe Zsolt gitáros frontemberrel beszélgettünk.

 

Mi várható a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban november 19-én?

A zenekar eljutott egy komolyabb mérföldkőig, ami a színpadi előadási módot illeti. Egyrészt nagyon különleges látvánnyal próbáljuk a nagyérdeműt megajándékozni, amely első sorban Ladacsi Gábor és Nagy Fecó kreativitását dicséri. A színpadon több egyénileg megalkotott, egyedi fénytechnikát fogunk alkalmazni, amelyet az egész koncerten átívelő filmszerű élmény is kísér egy kivetítő segítségével. A látvány további fontos része egy tánckoreográfia, amelyet Szombathelyi Wewe Veronika és Orosz Noémi álmodtak meg. Ezek a táncok több dalt is kísérnek majd, szintén különleges látványelemekkel megfűszerezve.

Végül, de nem utolsósorban egy sok éves álmom válik valóra azzal, hogy végre egy élő kórussal léphetünk színpadra, amelynek tagjai azokat a dalokat kísérik le, amelyek stúdióban rögzített változataiban is hallható kórus. A kórus tagjai Malík Anita, Kiss Helga, Ábrahám Imike, Textor Bence, Hodossy Jason Károly és Boráros Áron lesznek. E mellett a zenekar négy tagja is énekel, így lesznek dalok, melyekben tíz énekhang lesz hallható egyszerre, sok esetben akár négy szólamban is.

 

 

Minderről és sok minden másról részletesebben majd az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón beszéltek, ami november 6-án, vasárnap délután két órakor lesz a dunaszerdahelyi NFG Klubban.

Elsősorban meghívott vendégeket várunk az eseményre, ám, ha valaki szeretne nézőként ott lenni vagy szabadúszóként tájékoztatást készíteni az eseményről, előzetes regisztrációt követően megteheti. Erről bővebb információt facebook oldalunkon teszünk majd közzé a következő napokban.

 

Első közönségtalálkozótok éppen portálunk szervezésében valósult meg az idei Gombaszögi Ifjúsági Tábor Korona Színpadán.

Mindig nagy élmény a közönséggel találkozni, hiszen a zenész miattuk létezik, így zenészként nagyon különleges élménnyel ajándékozott meg bennünket az ATEMPO.sk.

Tempóba hoztuk a zenészeket Gombaszögön! – Nagy találkozások a Korona udvarban

 

Storyum

 

Bizonyára ezért döntöttetek úgy, hogy gigantikus dunaszerdahelyi koncertetek fő médiapartnere az ATEMPO.sk lesz.

Nemcsak ezért a kedvességért kerestük fel az ATEMPO.sk portált, hanem mert a szakmai hozzáértésükkel és 10 éves tapasztalatukkal a legmegfelelőbb választásnak tűntek, és az emberi hozzáállás is fő szempont volt.

 

Milyen élmény, hogy győri, pozsonyi rádióstúdiókban vagy éppen Budapesten, az M2 Petőfi Tévé Dunán ringó stúdiójában, az A38 hajón faggatnak benneteket a riporterek?

Elmondható, hogy a zenekar valójában 2021 júniusában indult útjára. Előtte is létezett és 10 éven keresztül építkezett, de a valódi indulást 2021-re tehetjük, hiszen ekkor találta meg a végleges tagjait. Egy éve ősszel megkezdődtek a médiaszereplések is, és bár az első interjúkat kisebb lámpaláz is kísérte, szerencsére ma már nagy tapasztalattal tudunk nyilatkozni. Idénre ezek a médiaszereplések folyamatosak lettek.

Személy szerint elmondhatom, hogy majdnem annyira élvezek egy-egy forgatást vagy interjút, mint egy koncertet.

Kiemelném a pozsonyi Pátria rádiót, illetve Puha József zenei szerkesztőt, aki mindig nagy érdeklődéssel követi a zenekar fejlődését. Hozzá, valahogy mindig különösen nagy örömmel megyünk.

 

 

A Generations és az Indulj el című dalokhoz készült videoklipekről is meséltek majd a dunaszerdahelyi sajtótájékoztatón?

Természetesen, hiszen sok kulisszatitok van, amiket szeretnénk a nagyérdemű elé tárni.

Elég kalandos út vezetett a számok kiválasztásához és megszületéséhez, így lesz miről beszélnünk.

 

Kinek köszönhető legújabb klipetek, az Indulj el fekete-fehér képi világa?

A klip alapját a VegasT zenekar NFG-ben zajlott fellépése képezi. A VegasT a STORYUM tagjainak egy koncepciós projektje volt, így gyakorlatilag ők is mi voltunk. Ezt a koncertet Strieženec Matyi rögzítette, majd küldte el nekünk fekete-fehér változatban.

Nem tudtunk róla, hogy klip készül a fellépésből, de nagyon örültünk neki. Nem szerettük volna, ha a kész anyag a fiókban végzi, így gondolkodtunk, hogyan tudnánk beépíteni a STORYUM világába.

Az Indulj el Sidó Rebekának, a zenekar PR menedzserének köszönhető. Az ő elképzelései és azok megvalósítása látható a klipben.

 

 

Ebben a dalban mesterien érzékeltetitek az élet – halál – szerelem hármasát. Hogyan bukkantatok erre a dallamra? Miképp lehet egy népdalból szimfóniát formálni?

Megvallom, mindig is nagy szerelmese voltam a magyar népi hagyományoknak, elsősorban a nép által szerzett és megőrzött dallamoknak. Egyszerűen gyönyörűek a szövegek és a dallamvilág is. Néhány szóval olyan érzelmeket voltak képesek kifejezni, amelyeket nagyobb íróink is sokszor csak egy komplett prózával voltak képesek leírni.

Imádom a mol hangzásokat, azt a sötétes tónusú világot, melyben azért a fény is ott dereng valahol, így miután elkezdtem gitáron játszani az eredeti népdalt, késztetést éreztem, hogy a zenekar elé tárjam és a magunk szájízére formáljuk, kellő tisztelettel az elődökhöz! A Freedom album kézjegye, hogy szimfonikus hangzásokra épül, így adta magát az ötlet, hogy az Indulj el című dalt is ebbe a hangzásvilágba építsük be és felkerüljön a lemezre, mint bónusz track.

 

Storyum

 

Hol tart a Freedom című albumotok? Bizonyára eljuttattátok már hírét a világba?

Egyelőre nagyon erősen dolgozunk rajta, hogy az album a lehető legjobb kezekbe kerüljön. Kissé tartunk attól, hogy egy olyan kiadó kezébe adjuk, ahol nem a megfelelő módon bánnának a lemezzel, így inkább a nehezebb utat választottuk, és folyamatos tárgyalásban vagyunk több kiadóval. Jó lenne, ha a jövő év elején már világszerte elérhetővé válna, hasonlóan a We Are The Fire című albumhoz.

A lemez több dala már bejárta a világot. Dél-Amerika sok országában már napi szinten a rádiók lejátszási listáira kerültek.

 

Az ATEMPO.sk a STORYUM november 19-ei dunaszerdahelyi koncertjének fő médiapartnere

 

Storyum

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: archívum