Klipforgatás kicsi és nagy Pókemberekkel – Jön Jakuza Ritual Póki, Póki, Póki című dala (+VIDEÓ)

Klipforgatás kicsi és nagy Pókemberekkel – Jön Jakuza Ritual Póki, Póki, Póki című dala (FOTÓ+VIDEÓ)

Gútán és a komáromi Olymp Centerben forgatta készülő klipjét Jakuza Ritual. A „Póki, Póki, Póki” a hip-hop legenda eddig ki nem adott dala, most baráti unszolásra került felvételre. Klipjét Csonka Andreas, a 3Stars Pictures tulajdonosa készítette. A forgatás után érdeklődtünk a részletekről a komáromi helyszínen.

„A fiamnak és az engem hallgató gyermekeknek írtam a dalt. Meglepően sok ismerősöm írt már, hogy a gyermekei ismerik a dalaimat. Sok olyan szerzeményem van, amiket nem adok ki, a „Póki, Póki, Póki” az egyik ilyen. A barátaim szóltak, hogy itt lenne az ideje megjelentetni, hagytam magam rábeszélni” – nyilatkozta Jakuza Ritual, a legendás gútai hip-hop dalszerző, rapper, előadóművész.

„Nagyon jó érzés Pókembernek lenni a klipben, és még rappelhetek is!” – lelkendezett az énekes kisfia. – „A Pókember jelmezt a komáromi Pókembertől kaptam. Jól érzem magam benne, és megtartom” – fogadkozott Áron.

 

Jakuza Ritual és Pókember

 

Csonka Andreas rendező, operatőr és producer, a 3Stars Pictures tulajdonosa kezelte a kamerát. Bécsből érkezett néhány napra haza, Izsára.

„Kisgyermek kora óta ismerem a komáromi Pókembert. Tudtam, hogy nagyon akrobatikus srác, de nem gondoltam volna, hogy még az eredeti Pókembernél is jobb lesz! Öröm volt fogatni vele, nagyon jól sikerült minden egyes vágókép.

Boldogan dolgozom majd a klippel. Kislányaim biztosan leselkednek majd a vágásnál, mert annyira fogja őket érdekelni a Pókember” – nevetett az énekes, aki másnap Valenský Miriamnak írt „Nem, nem” című dalának a klipjét forgatta Galántán, az Esterházy kastélyban.

„Aktuális a téma. Sok ember él olyan kapcsolatban, amelyben éveken keresztül nem mondja ki, amit szeretne” – árulta el Andreas, majd így folytatta – „Szeretem az elvont helyszíneket. Ehhez a dalhoz sötétebb, borongós miliő illik, és ezt a galántai neogótikus kastély tökéletesen adja” – részletezte a hetedik éve rendező alkotó, akinek tavaly készült el első dokumentumfilmje Váradi Gábor festőművészről. Mr. Andreasként pedig a jövő hónapban rukkolnak ki egy duettel Emilióval – tudtuk meg.

„Régóta vártam ezt a dalt! Már fiatal srácként az egyik kedvenc előadóm volt Emilio. Tizenhét éve barátok vagyunk, végre eljött a közös dal ideje” – avatott be a zenész.

 

Jakuza Ritual és Pókember

 

Úgy tűnt, a komáromi Pókembernek meg sem kottyant a forgatás, pedig rengeteget mozgott, és hat-hét szaltót is produkált. „Imádom a gyermekeket! Mindig örökmozgó voltam. A mozgás a lételemem, idővel igyekeztem magam egyre inkább fejleszteni. Örülök, hogy kis Pókemberek vettek körül, a mosolyuk, az örömük hatalmas energiával töltött fel.

Szeretek a kamerák előtt szerepelni, és pipálni a tételeket a bakancslistámról. Jakuza barátomat régóta ismerem, meglepett ezzel a számmal. Rettentően jó volt a forgatás, a klip szerintem még jobb lesz, és nagyon várom” – sorolta a titokzatos komáromi Pókember.

Jakuza Ritual elmondta még, tavaszra várható „Felvidéki vegyesbolt” című albuma, amelyen több vendégelőadó is szerepel vele.

„A hip-hop számomra mindig arról szólt, hogy szeretek másokkal dolgozni, természetesen nem mindenkivel. Nagy hőfokon pörgök, muszáj velem tartani a tempót.

Andreas keveri a dalaimat, felvette a ritmusomat, több projektben dolgozunk együtt a 3Starts Pictures-nél. A lemez összes dalát megírtam, már csak a stúdiózás és a keverés van hátra” – jelezte a rapper, hozzátéve, a „Póki, Póki, Póki” című dal premierje február 6-án lesz a zenei megosztó oldalakon. A videoklip néhány napra rá várható, amiből néhány részletet már most megmutatunk.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Dobročka Zoltán