OTT VOLTUNK: Varázslat gitárral Somorján (+videó)

Gwyn Ashton

Nem mindennapi esemény zajlott le szombat este Somorján, ahol a Mozi Clubban Gwyn Ashton gitáros lépett fel egyszemélyes zenekarként, ami egy Gwyn Ashtonból, nyolc-kilenc különböző gitárból, egy dobból és egy effekt-pedál gubancból állt. Az 1961-ben született Gwyn Ashton nem tartozik nálunk a széles körben ismert zenészek közé (hozzáteszem-méltatlanul), holott már 2001-ben a francia Guitar Part magazin olvasói a harmadik legjobb gitárosnak választották, Jeff Beck és Gary Moore mögött.

 

Mielőtt a Mester a húrokba csapott volna, a hallójáratokat és a tenyereket a helyi The Butchers együttes két nagyreményű támpillére, Hushegyi János és András ikerpár melegítette elő, 4 akusztikus szám erejéig, nagy sikert aratva.

 

The Butchers

 

Az őket követő Gwyn Ashton, gitárjait váltogatva, fergeteges, magával ragadó egyedi játékával stílusok és irányzatok egész skáláján vezette át hallgatóit, miközben fel sem merülhetett, hogy esetleg valakinek valamilyen hangszer hiányozhatott volna az előadásból. Szólt blues, rock, boogie, helyenként többé-kevésbé felismerhető metálos felhangokkal fűszerezve, egyenként is, és egymást kiegészítve, erősítve, mégis kiegyensúlyozva, mint egy vad, de finom koktél összetevői.

Elmondhatjuk, az elvarázsolt közönség, mindhárom fellépő zenész és a Mozi sajátságos, barátian otthonos hangulata a közel 3 és fél órásra sikeredett koncert folytán tökéletesen egymásra találtak.

Mint Londonra, erre a koncertre is érvényesek az Illés együttes szavai: “… de elmondani nem tudom, mert mindezt látni kell ...”.

 

Ízelítőként lásd videónkat

 

 

Cséfalvay Ágoston, ATEMPO.sk
Fotó, videó: Cséfalvay Ágoston