Opera operaház nélkül

A dunaszerdahelyi Vermes Villa szokásához híven ismét nívós és rendkívüli kulturális eseménynek adott otthont. Ezúttal a II. Nemzetközi operaénekes mesterkurzus gálakoncertjének színhelye volt.

Már második alkalommal Gurgen Ovsepian, a híres énekes összehívott tehetséges fiatalokat Szlovákiából, Lengyel- és Magyarországról, hogy okítsa őket, majd egy koncert erejéig a nagyközönségnek is bemutassák, mit tanultak. Főként olasz (minthogy az opera hazája Itália) operarészleteket hallhattunk, de persze Mozart és Csajkovszkij is terítékre került.

Énekeltek Kiss Lenka, Matyó Márió, Wischin Mariann, Jerzy Sawicki, Kevická Tünde. Zongorán kísérte őket Irina Krasavina, aki egy alkalommal mint énekes szórakoztatta a nagyérdeműt, mert az utóbbi időben a hangját is felfedezték. A Majstro humorosan meg is jegyezte, hogy a férje zongoristaként engedte el Pozsonyba és énekesként kapta vissza. Norbert Daniš játszott egy Liszt Ferenc etüdöt, de olyan virtuózan, hogy nemhogy szemmel (pedig a második sorban ültem), de néha füllel sem tudtam követni.

Két vendégszereplő is megcsillogtatta a tehetségét. Roman Krško, a Szlovák Nemzeti Színházból, aki ebben az idényben Figarót alakítja majd a Sevillai borbélyban, és Patrik Palík szintén profi énekes.

A végén minden előadó együtt énekelt. A közönség pedig vette a lapot: tapsolt, visszatapsolt, és élvezte az előadást. És nyugodt szívvel mondhatom, én is egy élménnyel gazdagodtam. Alig várom, hogy jövőre is összejöjjön ez a műsor.

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19

 

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András (designer.photo)