40 éves Szabó Viktor színművész

Ma ünnepli 40. születésnapját Szabó Viktor felvidéki színművész, a Komáromi Jókai Színház oszlopos tagja.

Zselízen látta meg a napvilágot 1984. május 9-én. Csatán töltötte gyermekkorát nővérével és édesanyjával. Édesapja tizenkét éves korában kilépett az életükből. Az általános iskolát Zselízen, majd ugyanitt 1999–2003 között a gimnáziumot is elvégezte. 

 

Szabó Viktor

 

Már fiatalon sorra nyerte az iskolai szavalóversenyeket. Gimnázium után nagybátya, Fazekas István színművész tanácsára Ilyés Róbert és Szakács László tanárok szakmai vezetésével Zalaegerszegen, a Nádasdy Kálmán Színészképző Stúdióban képezte magát. Felvételizett a budapesti színművészetire is, de 2003-ban a pozsonyi Színművészeti Főiskolán kezdte meg tanulmányait, ahol Martin Huba és Zuzana Krónerová voltak a vezető tanárai. Az oklevelet 2007-ben kapta meg. 

 

 

2007-től a mai napig a Komáromi Jókai Színház tagja. Csehovtól, Shakespeare-en át Spiróig jobbnál jobb darabokban bizonyíthatja tehetségét. Volt a Bánk bán Biberachja, A félkegyelmű Miskin hercege, a Rómeó és Júlia Mercutiója. A zene is közel áll hozzá, gyerekkorától dobolt is, így a Lili bárónő, A dzsungel könyve és más zenés darabokban is kipróbálhatta már magát.

 

Szabó Viktor

 

A City Reboot Polgári Társulás égisze alatt több darabot is bemutattak már színészkollégáival, ilyen a De mi lett a nővel?, az Ernelláék Farkaséknál, és rendszeresen szerepel az Ahogy esik, úgy puffan improvizációs előadásokban is.

Magunkra ismerhettünk a fal mögött – kiváló színészek jártak Csábon (FOTÓK)

Csábon derült ki utoljára, hogy mi lett a Nővel – darabtemetésen jártunk (FOTÓK)

Őzek, rókák, poénok – Csábra csábultak az Ahogy esik, úgy puffan színészei (+FOTÓK)

 

 

 

Tíz évvel a színészi diploma átvétele után kapta meg első jelentős filmszerepét Miloslav Luther Alvó számla című alkotásában, de tévésorozatban is láthattuk már.

2016-ban és 2018-ban is megkapta a Ferenczy Anna-díjat.

Szabó Viktor színművész José új videoklipjében

Családjával Komáromban élnek.

 

Szabó Viktor és a kisfia

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Komáromi Jókai Színház, Bárány János / ATEMPO.sk