Születésnapját koncerttel ünnepli Kovács Koppány – Felvidéki előadók éneklik a legjobb Rómeó Vérzik dalokat egy új cédén

Születésnapját koncerttel ünnepli Kovács Koppány – Felvidéki előadók éneklik a legjobb Rómeó Vérzik dalokat egy új cédén

Turnézik a Rómeó Vérzik, közben Kovács Koppány frontember a 45. születésnapi koncertjére készül. Közben nyolc hazai magyar együttes és előadó lemezre énekelte a legjobb Rómeó Vérzik dalokat. Kovács Koppány elmondta, sokat koncerteztek, remek fesztiválokon jártak az idén, egy őszi felvezetés után remek tél vár a zenekarra.

 

Rómeó Vérzik

 

Megtudtuk, a mostani rövid koncertsorozatuk felvezetése a januárban induló 15 állomásos magyarországi nagy téli turnéjuknak, amelyen kívül lesz egy-két felvidéki állomás is. „Igazi, nagy Rómeó Vérzik-turné lesz, mint a régi szép időkben, amikor minden hétvégén mentünk” – jegyezte meg a frontember. A szombathelyi koncert már mögöttük van, e héten, szombaton, Kaposváron lépnek fel, azután Zalaegerszeg következik november 18-án.

„December 10-én, szombaton, Budapesten leszünk a Koppány 45 koncerten a Barba Negra Blue Stage színpadán. Végül december 23-án, pénteken, Dunaszerdahelyen, a Soul Hunter Music Clubban zárjuk a 2022-es évet” – folytatta Kovács Koppány.

Turné

November 12. - Kaposvár, Hangár
November 18. - Zalaegerszeg, VMK
December 10. - Budapest, Barba Negra
December 23. - Dunaszerdahely, Soul Hunter Music Club

 

Kovács Koppány zenekara

 

Arról is kérdeztük a dalszerzőt, zenészt énekest, hogyan jött a Koppány 45 koncert ötlete. „December 10-én leszek 45 éves, és arra gondoltunk új menedzserünkkel, Szűcs Mihállyal, aki a Barba Negrát is üzemelteti, hogy csináljunk egy nagy bulit, ami

olyan lesz, mint egy életmű koncert. Az est első felében több mint egy órás koncertet ad majd a Koppány zenekar, Danics Roland dobos, Lőrincz Adrián basszusgitáros, Gasparik Fecó billentyűs, Szitási Zsolt és Lengyel István gitárosok, Bartók Tóth Kati vokalista zenélnek, énekelnek majd velem. Ezután következik a Rómeó Vérzik majdnem kétórás koncertje”

– sorolta Koppány, aki azt is elárulta portálunknak, hogy aznap jelenik meg a „Tiéd, övé, miénk” című különleges cédé, amelyen felvidéki zenekarok és előadók éneklik a legjobb Rómeó Vérzik dalokat a saját stílusukban.

 

Rómeó Vérzik

 

„Úgy próbáltuk összeválogatni az előadókat, hogy nagyon különleges legyen ez a lemez. Hallható a cédén az Arizóna, a The Butchers, Dreeko ft. Dope, a Phoenix RT, a Monta Carlo, az Estendøn, az Anima és a Kicsi Hang.

Az Estendøn például az Örökké álom című dalunkat dolgozta fel, az Arizóna a Térdelj elém című dalt, a Kicsi Hang az Amíg élünk dalunkat énekli. A cédé címére versenyt indítottunk az interneten. A győztes cím szerepel az egyik dalunk szövegében. Még decemberben szervezünk egy partit, ahol az előadók megkapják a tiszteletpéldányokat a cédéből és a sajtó képviselőit is meghívjuk.

Nagyon fontos, hogy a cédé magyarországi terjesztésre is kerül, így a felvidéki előadókat ilyen módon is tudjuk népszerűsíteni”

– avatott be Kovács Koppány, hozzátéve, hogy a cédéborítón a Halál gitárral a kezében kiborítja a zenekar tagjainak a fejét a hallgatók elé, mintha azt mondaná, hogy tessék, szolgáltak, most már ők a tiétek. „A zenekar tagjai teljesen lázba jöttek, amikor meghallották a zenekarok saját értelmezésében megszólaló dalainkat” – tette hozzá a zenész.

 

Rómeó Vérzik

 

Jövőre nem terveznek új Rómeó Vérzik stúdióalbumot. „A Szűk a tér című legújabb albumunkat még nem futtattuk be kellőképpen.

Szeretnénk jövőre rengeteget turnézni, hiszen a Rómeó Vérzik elsősorban koncertzenekar. Bízom benne, hogy a zenekarommal is sokat megyünk majd.

Közben Csiba Ricsi és Kálmán Ákos küldözgetik ötleteiket az új dalokra, én is írom a szövegeket, de hogy mikor vonulunk ismét stúdióba, nem tudom megmondani” – zárta beszélgetésünket Kovács Koppány.

A nagy metál és rock and roll robbanás Komáromban – Anima, Phoenix RT és Rómeó Vérzik, este héttől éjfélig (+FOTÓK)

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Rómeó Vérzik, Kovács Koppány