Mercutio dobol, Rómeó filmszínésznek áll – több tehetség is feltűnik a diák Rómeó és Júliában

Mercutio dobol, Rómeó filmszínésznek áll – több tehetség is feltűnik a diák Rómeó és Júliában

Aki szeretné látni, milyen színészi képességei vannak Szarka Máténak, a Kiss Zenészek dobosának, hogyan játszik színpadon Gál Ádám Vajk, Gál Tamás Jászai Mari- és Dosky-díjas színművész, színházigazgató és Kiss Szilvia színművésznő fia, vagy hogy miképp alakítja a Dajkát az Európa- és világbajnok versenytáncos Jancsík Dóra, nézze meg az idén 30 éves GIMISZ Diákszínpad Bajkai Csengel Mónika rendezte előadását február 5-én este hét órakor Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

 Rómeó és Júlia - újra bemutatják a GIMISZ Diákszínpad sikeres musicaljét Komáromban

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

A szereplők felhőtlenül élvezik Gérard Presgurvic 23 évvel ezelőtt bemutatott musicaljének dallamait. Összetartó a társulat, nagy buli ez nekik. Remekül énekelnek Pálinkás Andrássy Zsuzsanna korrepetitor munkája nyomán, aki a produkció zenei vezetője is, és nagyszerűen táncolják Petra Pavlovičová koreográfiáit. Bajkai Csengel Mónika nem akart világmegváltó Rómeó és Júlia-előadást rendezni.

A világ egyik legismertebb romantikus történetét kínálta a komáromi Selye János Gimnázium végzős diákjainak, akik kissé megilletődve, diákos bájjal, fiatalságuk minden energiájával éltek ezzel a lehetőséggel.

Boldog diákokkal találkoztunk az öltözőben, még a decemberi főpróba után.

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

Júlia alakítója biomérnöknek készül.

„Alapiskolában játszottam Laboda Róbert rendező Pogácsakedvelők színjátszó csoportjában. Karriert nem akartam ebből, hobbi maradt, szenvedély”

– vallotta be a komáromi Szlatki Réka. – „Ugyan sokat dolgoztam azon, hogy bele tudjam élni magam egy négy-öt évvel fiatalabb lány szerepébe, de Júlia nagyon kedves emlék marad számomra” – sóhajtott nagyot.

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

A Hetényen élő Rómeó filmszínésznek áll. „Az életemben mindig ott volt a színház, A szavalás, a színjátszás.

Családomból kifolyólag állandóan nagy nyomás volt rajtam, mindig sokat várok magamtól. Örülök, hogy sikere van az általam megformált Rómeónak. Nagy kő esett le a szívemről. Szeretném büszkévé tenni a szüleimet, a testvéreimet”

– nyilatkozta Gál Ádám Vajk. – „Jogot, nemzetközi gazdálkodást terveztem jövőmnek, a barátaimmal vállalkozást szeretnénk alapítani. Ám a nyáron szerepelhettem egy filmben. Annyira megtetszett a forgatás, hogy úgy döntöttem, filmszínész leszek” – húzta ki magát.

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

„Nagyon akartam Mercutio szerepét, mert gyermekkorom óta szeretem a lírai vonalat. Tavaly egész nyáron azt mondogattam magamban, csak Mercutio lehessek. Szerencsémre, rám osztotta Bajkai Csengel Mónika” – magyarázta Szarka Máté, a Kiss Zenészek zenekar komáromi dobosa. – „Egy jó ideig szavaltam, azután zenével kezdtem foglalkozni. Tavaly már volt szerencsém Shakespare-darabhoz a GIMISZ Diákszínpadban, Dromiót, az ikertestvérek egyikét játszottam a Tévedések vígjátéka című előadásban. Ez a szerep felbátorított, hogy ezúttal is színészkedjek. Pálinkás Andrássy Zsuzsanna zenei vezető azt mondta,

mehetnék akár musical színésznek is, a fejemben van, hogy megpróbálom. Építésznek készülök, de minden attól függ, hogy menetelünk majd a Kiss Zenészek zenekarommal.

Nemrég jelent meg klipünk a ››Nem értem miért‹‹ című dalhoz. A klipben, amelyet három napon át Ipolynyéken, a kultúrházban forgattunk, egy öntelt sportolót alakítok."

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

„Lőrinc barát szerepe olyan, mintha nekem találta volna ki Shakespeare!” – jelezte a Paton élő Pinke Marián, majd így folytatta – „Abszolút bele tudom élni magam. Szeretem a színpadot. Alapiskolás elsős korom óta szavalok, kisebb-nagyobb sikerrel, az eddigi legjobb eredményem az országos harmadik helyezés volt. Amúgy matektanár szeretnék lenni” – mesélte egy szuszra továbbra is ragyogó arccal.

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

Lubickolt szerepében a csallóközaranyosi Jancsík Dóra is. „A dajka lobbanékony, karakán nő.

Jómagam karakteres csaj vagyok, ugyanakkor gondoskodó is, szóval, nagy találkozás volt ez a szereppel”

– mosolygott szélesen. – „Három koreográfiát táncolok, mint Gyűlölet, szóval vagy éppen átöltözöm, vagy a színpadon vagyok az előadás alatt.

Tizenöt éve vagyok versenytáncos, Európa- és világbajnok lettem versenytáncban és show táncban egyaránt.

Jó kis csapat vagyunk a Rómeó és Júliában. Mind a húszan biztatjuk egymást a végsőkig” – mosolygott tovább.

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

Tybalt Párkányból, színésznek készül. „A szívem legfőbb vágya a színészkedés és a filmrendezés” – nézett a szemembe Gyetven Attila. – „Nincsenek a családban művészek, a testvérem pozsonyi diákként színjátszó volt Matusek Attila rendező csoportjában.

Egyszerűen vonz ez a pálya! Ezt érzem, ha színházban ülök, és gyakran megyek előadásokra. Tybalt szerepébe beleszerettem. Pedig most énekeltem életemben először” – mondta szerényen.

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

A komáromi Tabi Zoé Eszter a Herceg helyett, Hercegnő. „Sok munkánk van ebbe az előadásban. Mindenki beletette a szívét, lelkét. Nem azt figyeltük, hogy ez egy nagyon sokszor eljátszott darab.

Nem vagyok kiabálós típus, de a Hercegnő szerepében kitombolhattam magam ezen a téren, elereszthettem a hangom”

– nevetett a cukrásznak készülő diáklány, aki édesanyja révén hatéves korától a vendéglátás világában van otthon. „Szeretném követni édesanyám útját. Látom, milyen nehéz munka. Elhatároztam, sokat segítek neki” – tett pontot beszélgetésünk végére.

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

GIMISZ - Rómeó és Júlia

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Pálinkás Eszter