Jön A Dal 2017 második elődöntője

Már csak egy elődöntő van hátra a végső megmérettetés előtt A Dal 2017-ben, melyet ezúttal is élőben közvetíti a Duna televízió és a Duna World csatorna, és online is követhető lesz.

SZAVAZZ A KEDVENCEDRE ITT

A szombati második elődöntőben a formációké a főszerep, ebben a körben lép színpadra:

a Kállay Saunders Band, amely a 17-et adja elő,
a Leander Kills az Élet című számot,
a Mrs Columbo a Frozen Kinget,
a Peet Project a Kill Your Monstert,
a Roma Soul a Nyitva a házat,
Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi a Hosszú időket,
Zävodi + Berkes Olivér pedig a #háttérzajt.

Szintén szombaton versenyez:

Benji a Karcok című dallal,
illetve Szabó Ádám a Togetherrel.

Ezúttal is négy produkció jut a döntőbe: három a zsűri döntése alapján, egy dal és előadó pedig a tévénézők szavazataival.

Szombat este extra produkciója Rúzsa Magdi fellépése lesz.

NÉZD ÉLŐBEN ONLINE

Idén is kiosztanak különdíjakat: A Dal felfedezettje cím nyertesét a pénteki elődöntőben jelentik be, a legjobb dalszövegért járó díj nyertesét vagy nyerteseit pedig a szombati elődöntőben hirdetik ki.

Az online Akusztik Dalverseny folytatódik tovább, ennek nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen túl felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A Dal 2017 hat héten át tartó versenyének élőben közvetített szakaszába harminc produkció jutott, közülük tizennyolcan maradtak versenyben. A showműsor döntője február 18-án, szombaton lesz, akkor dől el, melyik előadó és dal képviseli Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között Kijevben.

A verseny zsűrijében Zséda, Frenreisz Károly, Both Miklós és Molnár Ferenc Caramel foglal helyet, a közönség ötödik zsűritagként szavazhat.

ATEMPO.sk / MTI