Havi TOP: Júliusban ezt olvastátok

Egy új sorozatot indítunk, azzal a céllal, hogy összefoglaljuk, mik voltak a legérdekesebb témák, cikkek, az előző hónapban, mi az ami olvasóinkat leginkább érdekelte.

A nyár kellős közepén jöjjön az első Havi TOP, hogy megmutassuk a nyaralások alatt mikre kattintottatok, vagy épp miről maradtatok le :)

Az augusztus végi Kisudvarnoki Falunap programjára ezúttal is sokan vártatok. Pár napja jelent meg, de nagyon népszerű a Leander Kills magyar nóta feldolgozása.

Sokan láttátok a Východná fesztiválon fellépő magyarok névsorát, a Gombaszögi Nyári Tábor első aftervideóját, a Korona sátor bemutatkozását, Palóc Világtalálkozó ajánlóját és Gertler Teo újabb nagyszerű eredményét is.

A sikeres szederFESZT zenei fesztivál összefoglalója mellett júliusban ott voltunk a MartFeszten, megzenésített verseket hallgattunk Ipolybalogon , a Pántlika zenekar önálló koncertjén is jártunk, de ezúttal sem maradt ki a Kürti Borfesztivál (Magna Cum Laude, Peter Cmorik és a hazaiak). Meghallgattunk egy kitűnő Charlie koncertet és a FEZEN-en is jártunk (magyarok és mások).

Újdonsággal jelentkezett Szarka Tamás, aki még rappelt is Tusványoson, de a Coconut Winter Cövér Band nyári slágerét, a Benjamin Gabe, Richie és Dósa Diána, valamint Jakuza Ritual dalát is meghallgathattátok. Belenézhettünk a Vadkerti-Zsapka-Sipos trió, a Pálmafunk és Szarka Tamás élő fellépésébe is.

Még mindig lehet jelentkezni az Őszirózsa - magyarnóta-énekesek országos versenyre, a Peron Music Tehetségkutató Fesztiválra, a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyre és az Öröm a Zene - Amatőr zenei tehetségkutató versenyre is.

Kerek jubileumot ünnepelt júliusban Karel Gott, Richie Sambora és Al Di Meola is. A szomorúbb hírek pedig a végére: júliusban hunyt el Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy és az Alcohol gitárosa, valamint Tabányi Mihály, a harmonika-király is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk