Ma este velük jön A Dal 2020 második akusztikus elődöntője

Folytatódik A Dal 2020 a második elődöntővel. A Duna Televízió és a Duna World csatornáján kilenc produkciót láthatnak a nézők a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban.

A versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban. A második elődöntőből újabb négy versenyző kerül a március 7-i döntőbe, amelynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

A február 29-i második elődöntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Ember Márk (Tovább)
Kies (Az egyetlen)
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért)
Kökény Attila (Búcsúznom kell)
Molnár Dániel (Ábránd)
Nene (Későre jár)
Pál Dénes (Készen állsz)
Turbo (Iránytű)
Wolf Kati (Próbáld még)

A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy az adásban látható összes versenyző előadása után adhatják le a nézők a szavazataikat, aminek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.

Az adásban átadják "A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója" különdíjat, amellyel a győztes a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának a díját is elnyeri.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

A mai műsor extra produkciója Balázs Fecó lesz, aki Évszakok című dalát énekli el.

Elindult A Dal Akusztik online szavazás is. A www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

EZ, ATEMPO.sk / MTVA