Eredmények – Véget értek a XVII. Kodály Napok

XVI. Kodály Napok

Vasárnap este a gálaműsorral és a díjkiosztóval véget ért a szlovákiai magyar felnőtt kórusok legnagyobb találkozója, a XVII. Kodály Napok. A három évente megrendezett seregszemlének Galántán a Városi Művelődési Központ adott ismét otthont, ahol az elmúlt két napban majd félezer énekes mutatkozott be Pelsőctől Bősig.

A szakmai zsűri, melynek tagjai Erdei Péter (Kecskemét), Erdélyi Ágnes (Veszprém), Hartyányi Judit (Budapest), Kertész Attila (Pécs), Kollár Éva (Budapest), Kneifel Imre (Székesfehérvár) és Mindszenty Zsuzsánna (Budapest) voltak a következőképp értékelte a versenyző kórusokat:

 

Arany sáv a zsűri dicséretével

1. Concordia Vegyeskar, Komárom - 96
2. Kodály Zoltán Daloskör, Galánta - 95

Arany sáv

3. Szent Korona Kórus, Ipolybalog - 87
4. Amicorum Vegyeskar, Tesmag - 85
5-6. Pro Kultúra Füleki Férfikar - 84
5-6. Peredi Nőikar - 84
7-8. Zobor Hangja Vegyeskar, Kolon - 83
7-8. Selye János Egyetem Nőikara, Komárom - 83
9. Franz Schubert Vegyeskar, Zselíz - 82
10-11. Nyitrai Konstantin Egyetem Magyar Kórusa - 81
10-11. Korona Énekegyüttes, Pelsőc - 81

Ezüst sáv

12-13. Katedra Női Kamarakórus, Párkány - 78
12-13. Stilla Pectus, Párkány - 78
14. Blaha Lujza Vegyeskar, Rimaszombat - 77
15. Vox Camerata, Dunaszerdahely - 76
16. Melódia Nőikar, Fülek - 73
17. Kék Duna Vegyeskar, Bős - 72

Bronz sáv

18. Ragyolci Jázmin Nőikar - 65
19. Szivárvány Énekkar, Párkány - 63

 

A díjkiosztó folyamán különdíjak is átadásra kerültek:

A legmagasabb pontszámot elérő kórusnak járó különdíj a Komáromi Concordia Vegyeskart illette meg, aki a megkapta a Csemadok ehhez járó ajándékát.

Az általunk felajánlott Hajnalok Völgye - kortárs különdíjban részesült a Komáromi Selye János Egyetem Nőikar Tillai Aurél Balatoni Nóták című művének előadásáért.

Kodály mű legjobb tolmácsolásáért járó különdíjban és Galánta városának ehhez járó ajándékában részesült a Komáromi Concordia Vegyeskar.

Józsa Mónika, a Galántai Kodály Zoltán Daloskör karnagya a kiemelkedő művészi teljesítményért járó Magyar Kodály Társaság különdíjában részesült.

A Veszprémi HANGVILLA különdíjában részesült, fellépési lehetőséget kapott a Hangvillában, Veszprémben kétnapos teljes ellátással járó kirándulással egybekötve közösen egyeztetett időpontban az Ipolybalogi Szent Korona Kórus.

A Veszprémi HANGVILLA különdíjában részesült, fellépési lehetőséget kapott a Hangvillában, Veszprémben kétnapos teljes ellátással járó kirándulással egybekötve közösen egyeztetett időpontban a Peredi Nőikar.

 

Mi is gratulálunk a résztvevőknek, díjazottaknak. Találkozunk 2020-ban!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
fotó: Kürti Zsolt